MIFAS tanca el 2021 amb 427 insercions laborals

16/02/2022
MIFAS

Al llarg del 2021 s’han inserit un total de 427 persones amb discapacitat física al mercat laboral, aconseguint una de les millors xifres del servei dels darrers anys.

El Grup MIFAS ha tancat l’any 2021 amb 427 insercions laborals gestionades a través del seu Servei d’Integració Laboral, servei adreçat a persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial en situació de recerca o millora de feina de les demarcacions de Girona i Barcelona, el que suposa un increment del 37% respecte al 2020.

Aquesta és una xifra molt optimista tenint en compte la crisi econòmica derivada del coronavirus en què s’han vist destruïts milers de llocs de treball i en què les persones amb discapacitat sovint han estat les primeres en veure’s excloses del mercat laboral.

Al 2021, la borsa laboral ha atès a un total de 1.241 persones demandants d’ocupació de les quals s’ha trobat un lloc de treball a 427 persones, el que suposa un 34% de la totalitat, ja sigui en empresa ordinària o en centres especials de treball.

El perfil majoritari de les persones contractades han estat homes (60%) amb un nivell d’estudis de primària i una edat d’entre els 46 i els 55 anys, els llocs de treball ocupats principalment han estat els d’agent d’estacionament regulat, neteja, operari/a, auxiliar de serveis, dependent/a i  mosso/a de magatzem.

Com a novetat del 2021, destaquem que Grup MIFAS ha obert un punt d’actuació a Barcelona que compta amb una orientadora i prospectora laboral especialitzada en l’àmbit de la discapacitat que treballa directament amb les persones demandants d’ocupació i contacta i visita les empreses per captar llocs de treball i assessorar sobre el compliment de la Llei General de la Discapacitat. Només en aquest punt d’actuació de nova obertura s’han inserit un total de 34 persones.

Així doncs, actualment, el Servei d’Integració Laboral de MIFAS té un total de vuit punts d’atenció que es troben a les poblacions de Girona, Vilafant, Tordera, Olot, Blanes, Pineda de Mar, Platja d’Aro i Barcelona que donen cobertura a les comarques de la demarcació de Girona i Barcelona.

Per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones inscrites a la borsa de treball, des de MIFAS es fan tallers de recerca de feina per internet i cursos de formació instrumental i informàtica, on es treballen competències i habilitats com el treball en equip, l’empatia, la puntualitat, la responsabilitat i el compromís. Durant l’any 2021 s’han fet 14 accions formatives a 116 persones.

L’equip del SIM (Servei d’Integració Laboral) compta també amb un equip de prospecció que ofereix assessorament a les empreses en el compliment de la Llei General de la Discapacitat, en la gestió de Mesures Alternatives i en la informació sobre els avantatges i incentius econòmics per a la contractació de persones amb discapacitat. Per tal de cobrir una oferta laboral, s’analitza el lloc de treball i es seleccionen aquells candidats amb un perfil professional més adequat per a les vacants, presentant-los a l’empresa. Finalment, es fa un seguiment acurat durant tot el procés d’inserció.