ESPORTS ADAPTATS

L’esport adaptat és una disciplina esportiva en què les regles que la regeixen s’han adaptat perquè les persones amb una discapacitat el puguin practicar. Moltes esports es basen o s’inspiren en esports ja existents però n’hi ha també de creats específicament per a persones amb discapacitat.

MIFAS va apostar per l’esport l’any 1980 i actualment compta amb tres disciplines esportives: boccia, escola d'esport adaptat i pàdel.

Boccia

La Boccia és un esport paralímpic, similar a la petanca, practicat per a persones amb discapacitat usuàries de cadira de rodes, de forma individual o per equips. Els participants han de llançar sis boles de cuir procurant que quedin situades el més a prop possible d’un bolig que serveix de referència.

A la Secció Esportiva del Grup MIFAS comptem amb la figura de Vasile Agache, soci de l’entitat, que es va iniciar en la boccia l’any 2005, i Ramon Prat, també esportista de l’entitat.

Els dos esportistes han aconseguit diversos campionats nacionals (tant a nivell de clubs com a nivell de selecció catalana) i autonòmics catalans, situant-los així en els primers llocs del rànquing nacional de la categoria de BC4.

Enguany els dos esportistes participaran en el campionat europeu en representació de la selecció nacional que es durà a terme a Sevilla.

Escola d'esport adaptat

Disposem d'una escola d'esport adaptat adreçada a infants i persones que volen iniciar-se en el món de l'esport.

El seu objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de la pràctica esportiva, promoure la igualtat d’oportunitats i fer entendre que l’esport no és només una activitat física, sinó un espai excel·lent per introduir valors i permetre desenvolupar habilitats físiques i psíquiques a qui el practica.

Tenim professionals qualificats i amb experiència en l’àmbit esportiu adaptat i de lleure.

Entrenaments:
Dimecres de 18:00h a 20:00h
Pavelló Municipal de Serinyà

Pàdel

Des de finals de 2017,  MIFAS  ha incorporat un nou esport adaptat a la seva Secció Esportiva. Es tracta del pàdel adaptat, un esport que pot practicar gairebé tothom. Només cal tenir prou força per impulsar-se amb els braços. És dinàmic, divertit i molt fàcil d’aprendre i practicar.  A més, és un esport inclusiu, es pot jugar conjuntament amb persones sense cap tipus de diversitat funcional.

Millora la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda, tant des del punt de vista físic, exercitant un hàbit saludable com és l’esport, així com també la vessant social i intel·lectual de la persona, al ser un esport que per força ha de ser jugat en companyia.