Vacances COCEMFE

Àmbit:

Privat

Gestió:

COCEMFE: Entra AQUÍ per a més informació.

Definició:

La Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica, en col·laboració amb l’IMSERSO, organitza anualment sessions de vacances programades i personalitzades per a persones amb discapacitat. Aquest programa de vacances compta amb el personal de suport necessari per a la realització de les activitats i les excursions que estiguin planificades, així com també del transport adaptat i l’allotjament adequat a les necessitats de cada persona.

L’objectiu del programa de vacances és que qualsevol persona pugui gaudir del temps lliure i l’oci en igualtat de condicions, com la resta de persones.

Bàsquet adaptat i Escoleta MIFAS

Àmbit:

Privat

Gestió:

Escoleta de MIFAS (Girona).

Definició:

L’Escola d’Esport Adaptat s’adreça a nens/es i persones adultes amb discapacitat que vulguin iniciar-se en l’esport adaptat.

És un projecte que vol millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de la pràctica esportiva, promovent la igualtat d’oportunitats des d’edats precoces, i entenent l’esport com un espai per introduir valors i permetre desenvolupar habilitats físiques i psíquiques a qui ho practica.

Jujutsu Adaptat. CER L’Escala

Àmbit:

Privat

Gestió:

Centre Esportiu i Recreatiu l’Escala.

Definició:

Des de l’any 2016, a la secció d’arts marcials del CER han iniciat l’activitat de Jujutsu adaptat. Una activitat adreçada principalment a persones amb mobilitat reduïda i usuàries, o no, de cadira de rodes.

Aquesta nova disciplina té per objectiu l’aprenentatge de moviments i tècniques que volen millorar l’autocontrol corporal, la motricitat, l’equilibri i en general la condició física de les persones participants.

Esport adaptat G.E.I.E.G. Girona

Àmbit:

Privat

Gestió:

G.E.i.E.G. Girona

Definició:

L’objectiu d’aquesta secció és donar l’oportunitat de pràctica esportiva a persones amb alguna discapacitat en un entorn normalitzat. La finalitat és partir de les necessitats específiques de cada esportista i buscar el seu camí cap a la màxima autonomia. És per això que hem creat grups molt diferenciats, partint de l’especialització fins arribar a la total inclusió.

Rutes accessibles. Vies Verdes de Girona

Àmbit:

Provincial

Gestió:

Consorci de Vies Verdes de Girona

Definició:

 • Ruta per a persones amb discapacitat visual. Compta amb sòcol-guia, senyalització amb braille i una aplicació mòbil accessible amb diversa informació en diferents idiomes.
 • Tram adaptat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Hi ha 3 trams de Vies Verdes adaptades: El Carrilet I, El Carrilet II i Via Verda del Ferro i del Carbó.

  Platges adaptades

  Àmbit:

  Municipal

  A continuació, adjuntem un llistat de platges adaptades i/o accessibles per a persones amb mobilitat reduïda:

  Alt Empordà:

  • Platja Almadrava, Santa Margarida i Nova - Roses
  • Platja d’ Empuriabrava - Empuriabrava
  • Platja de Riells i Cala Montgó - L’Escala
  • Platja Gran de Portbou
  • Platja de Garbet i Platja de les Portes - Colera
  • Platja del Port - Llançà
  • Platja Gran de Port de la Selva
  • Platja de Portdoguer – Cadaqués
  • Platja Can Sopa i Platja Can Nera – Sant Pere Pescador

  Baix Empordà

  • Platja Torre Valentina, Platja de Cala Cristius, Espigó Costa Brava, Espigó de l’Amistat del mig, Platja d’Es Monestrí - Sant Antoni de Calonge
  • Platja Gran – L’ Estartit
  • Platja Gran i Platja del Grau – Pals
  • Platja d’ Aiguablava, Platja del Racó, Sa Riera i Sa Tuna – Begur
  • Platja de Llafranc i Tamariu, Platja de Canadell – Palafrugell
  • Platja Gran, la Fosca i Castell – Palamós

  La Selva

  • Platja Sant Francesc (Cala Bona), Platja de Blanes i Platja de S’Abanell – Blanes
  • Platja de Lloret, Platja de Fenals – Lloret de Mar

  *Demanem assegurar-se de les condicions d’aquestes platges, ja que els serveis poden variar d’un any per l’altre.

  SOM TOTS

  Àmbit: 

  Provincial

  Gestió:

  Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

  Definició:

  Oferta turística de productes, serveis, activitats i experiències accessibles a tots els segments i públics a fi d’universalitzar el dret a gaudir de l’oci i les vacances.

  Turisme inclusiu Traiectum - Serveis d’oci i temps lliure per a persones amb discapacitat

  Turisme accessible i assistència personal per a persones amb discapacitat, amb l’objectiu d’incloure tot allò necessari i imprescindible perquè puguin viatjar de manera independent (assistència personal, vehicle adaptat i hotels amb accessibilitat en base als estàndards que han marcat com a prioritaris per evitar inconvenients en els seus packs de turisme accessible).

  Àmbit d’actuació:

  Turisme accessible i assistència personal per a persones amb discapacitat.

  Gestió:

  Traiectum - Servicios de ocio y tiempo libre para personas con discapacidad

  Definició:

  Ofereixen dos serveis principals: assistència personal i turisme accessible. S’ofereixen per separat, però la diferència amb els altres serveis del mateix àmbit és que organitzen viatges accessibles per a tota Espanya, França, Portugal i Itàlia.

  En aquests països s'inclou, en el mateix paquet i amb un preu fix, l’assistència personal durant tota la durada del viatge, el vehicle adaptat per a les excursions que es facin i l’allotjament (normalment en règim de MP perquè dóna més marge per fer les visites sense presses per arribar a l’hotel).

  Turisme inclusiu a través del projecte "SILES ACCESIBLE"

  Àmbit d'actuació:

  Des de l'Ajuntament de Siles (Jaén) i la seva Regidoria d'Esports s'aposta pel turisme inclusiu a través del seu projecte "SILES ACCESSIBLE", realitzant activitats de senderisme accessible al cor de Parc Natural de la Sierra de Cazorla, Segura i Las Villas, un entorn privilegiat que compta amb una gran biodiversitat i uns bellíssims paisatges.

  L'àmbit d'actuació del Recurs "Siles Accessible", és sobre la localitat de Siles podent-se ampliar a algunes zones més de el Parc Natural de la Serra de Cazorla Segura i les Viles.

  Gestió:

  Des de l'Ajuntament de Siles (Jaén) i la seua Regidoria d'Esports.

  Definició:

  Les eines que fem servir per guiar les persones amb mobilitat reduïda, sense que suposi cap perill, són unes cadires Joëlette i barres direccionals, aquestes cadires Joëlette compten amb una butaca confortable, suspensió i unes barres a cada extrem de la cadira on se situen dos persones que exerciran la tasca de guia. Les persones que realitzen el guiat d'aquestes cadires Joëlette estan perfectament preparades per a realitzar la tasca de guiatge, ja que compten amb formació mitjançant la realització prèvia d'un curs de formació, aquestes persones són voluntaris i voluntàries de l'ajuntament de la localitat de Siles.

  Les barres direccionals són unes barres amb una longitud de 2,5 a 3 mi un gruix de 2,5 cm, aquestes barres permeten guiar persones amb discapacitat visual, mitjançant dues persones que actuaran com a guies qualificades, situant en el centre de la barra a la persona amb discapacitat.

  Es compta amb dos senders dedicats exclusivament per a la pràctica de Joëlette i de barres direccionals, encara que són múltiples les varietats de senders que es poden realitzar en el terme que comprèn Siles.