MIFAS rep 6 subvencions amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF 2021

11/07/2022
MIFAS

Al llarg del 2022, MIFAS ha pogut realitzar programes d’interès general adreçats al col·lectiu de persones amb discapacitat física, gràcies a aquestes subvencions.

Aquests ajuts, amb càrrec  han servit per a la gestió i la realització de diferents programes, a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques, de l’àmbit de polítiques socials del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, han servit per a la gestió i realització de diferents programes en benefici de les persones amb discapacitat.

Dels sis projectes subvencionats,  dos  són per l’Associació i quatre per la Fundació. Els projectes subvencionats han estat els següents:

  • Renovació dels tancaments exteriors del Centre Ocupacional de Riudellots de la Selva i nova pavimentació de l’accés principal del centre. Aquest 2022 s’ha dut a terme la 2a fase del canvi de les finestres del menjador per tal de millorar la climatització i s’ha reparat l’accés principal del centre amb una nova pavimentació que millora el trànsit de les persones usuàries.
  • Condicionament de l’espai exterior del Centre de Dia Pere Llonch. S’ha dut a terme la 2a fase d’aprofitament dels espais exteriors del centre, concretament s’ha fet el tancament d’un porxo ubicat a la planta semisoterrània amb una porta de vidre que permet l’ús de l’espai els dies de pluja i tramuntana.
  • Servei d’Atenció Domiciliària: servei adreçat a aquelles persones que no poden realitzar les activitats de la vida diària per si soles i necessiten ajuda d’una tercera persona. MIFAS gestiona aquest servei des de fa 24 anys, amb l’objectiu de prevenir situacions de risc social o deteriorament de la persona.
  • Actualització de la unitat residencial MIFAS per millorar les condicions de vida de les persones residents. Aquest any s'ha actualitzat l’equipament del centre a través de la compra d'un rentavaixelles i la renovació de diversos productes de suport i descans, com ara cadires de dutxa i butaques ergonòmiques. 
  • Servei d'Atenció Psicològica: Aquest servei, iniciat a MIFAS a 2020, facilita atenció psicològica a persones amb discapacitat física i sensorial així com a les seves famílies per tal d'abordar les emocions i sentiments vinculats a l'apareixement de la discapacitat i a la seva evolució. A través de la intervenció de la psicòlogadel servei, es realitzen sessions individuals, familiars i grupals per treballar diversos aspectes relacionats amb la gestió emocional d'aquesta situació. 
  • Consolidació del Servei d’inserció laboral MIFAS a la Barcelona. El servei es va iniciar el 2021 i busca afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat física de la ciutat de Barcelona. A través de la figura d'una tècnica d'orientació i prospectora es realitzen sessions d'orientació laboral i recerca de feina així com accions de prospecció d'empreses i intermediació laboral per facilitar la inserció de les persones candidates. 

Des de MIFAS remarquem la importància de marcar la casella de “Otros fines sociales” a la declaració de la renta.  Un gest que no suposa cap despesa als contribuents i que fa possible la realització d’un munt de projectes adreçats a col·lectius desafavorits.

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

16:35