MIFAS organitza la jornada “Com afrontem la càrrega mental femenina”

16/02/2022
MIFAS

Et sents identificada amb alguna d’aquestes vivències? Coneixes algú que ho pugui estar vivint? Amb motiu del Dia de la Dona, acollim una xerrada per reflexionar sobre el rol femení.

Amb motiu del Dia de la Dona, el proper 10 de març, MIFAS organitza la jornada “Com afrontem la càrrega mental femenina”, una xerrada a càrrec de la Sònia Méndez, especialista en gestió de conflictes i intel·ligència emocional, on es reflexionarà sobre el rol femení en l’àmbit social, professional i de criança, incidint en l’exigència i la càrrega mental assumida. Un espai per prendre consciència, compartir visions i aprendre eines útils que ens generin major benestar físic i emocional.

QUÈ TRACTAREM?

En algun moment de la vida, les persones poden experimentar dubtes sobre les seves  capacitats i sentir inseguretats. Inseguretats com assignar-se identitats de rol, o preguntar-se: “Què s’espera de mi?”.

Què és la síndrome de la impostora? En les dones aquesta síndrome és més habitual que en els homes. Sovint consideren que no estan preparades, i es qüestionen si els seus mèrits són a causa dels seus actes a la sort.

La càrrega mental invisible, es troba més patent en el gènere femení que en el masculí, i podria ser la conseqüència dels estereotips, l’educació o la discriminació que es viu en el dia a dia de les dones, les expectatives com a mares, com a dones, com a cuidadores de persones malaltes, entre d’altres.

Tot plegat deriva en un repte que es converteix en una amenaça, perquè si aquest repte no es compleix l’autoexigència no es satisfà, i per tant es genera una baixa autoestima.

PROGRAMA:

10:45h   Recepció i registre de les assistents.
11:00h   Obertura de la jornada “Com afrontar la càrrega mental femenina”.
12:45h   Torn obert de preguntes.
13:00h   Fi de la jornada.

PONENT:

Sònia Méndez. Advocada, criminòloga i especialista en gestió de conflictes i intel·ligència emocional.

A QUI S’ADREÇA:

És una jornada adreçada a totes les dones (amb i sense discapacitat). Si tens una peça de roba lila o algun complement (bufanda, mocador...), posa-te-la el dia de la jornada perquè farem una foto de grup amb totes les participants!

DIA I HORA:

Dijous 10 de març | 11h a 13h

LLOC:

Auditori del Centre Cívic Ter | Carrer de Can Sunyer, 46 GIRONA

INSCRIPCIONS:

Inscripció gratuïta | Places limitades

O bé:

Oficines centrals de MIFAS
Alexandra Alfonso | Sara Devesa
972 41 40 41 – WhatsApp: 650 09 36 34
mifas@mifas.com
www.mifas.com