MIFAS insereix 82 persones amb discapacitat amb el Programa SIOAS

24/09/2018

La Fundació MIFAS ha tancat el programa Serveis integrals d'orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS) amb un total de 82 persones inserides.

El programa, comprès entre l’1/07/2017 i el 30/06/2018, tanca doncs amb una xifra molt optimista i amb molt bons resultats.

De les 134 persones que s’han atès durant la realització del programa, 50 s’han inserit a l’empresa ordinària i 32 en centres especials de treball. Recordem que el programa SIOAS té com a objectiu principal la inserció a l’empresa ordinària de les persones amb discapacitat física. Dins del mateix programa s’han realitzat 1.110 hores de formació i 15 persones han fet pràctiques laborals en diferents empreses.

Per tal de poder complir amb aquest objectiu, s’han dut a terme tot un seguit d’actuacions amb les persones amb discapacitat que s’adrecen al servei per trobar feina. A través d’un tècnic amb orientació laboral, s’identifiquen les competències, motivacions i interessos laborals per tal de definir un objectiu laboral i donar les eines necessàries per a la recerca d’ofertes. També s’ofereix formació, pràctiques laborals, preparació, suport i seguiment al lloc de treball.

La Fundació MIFAS compta amb 4 punts d’actuació: Girona, Blanes, Vilafant i com a novetat d’enguany també a Tordera.

A més des de l’1 de juliol ja s’està treballant amb el nou programa SIOAS on s’atenen un total de 130 usuaris ens els mateixos punts d’atenció.

Val a dir que, la Fundació MIFAS, gestiona un Servei d’Integració Laboral que, a banda dels diversos programes subvencionats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, té un programa propi on s’ofereix un servei d’orientació, acompanyament i suport a la inserció laboral. En el conjunt de tot el servei i a finals del 2017, l’entitat va tancar amb 1130 persones ateses (432 amb programes subvencionats i 453 amb fons propi) i 392 persones inserides laboralment.