El portal web SiiDON, una iniciativa de l’Institut Guttmann

22/03/2018

El Servei d’Informació Integral de la Discapacitat d’Origen Neurològic (SiiDON) és un nou portal web, iniciativa de l’Institut Guttmann, on pots trobar contingut informatiu integral, contrastat i útil en relació al món de la discapacitat.

Aquesta web es pot consultar tant en català com en castellà i va adreçada a les persones amb discapacitat, familiars, cuidadors, professionals, comunitat científica, docent, associacions de persones amb discapacitat, col·lectius relacionats, entitats i empreses i en general a tota la societat.

El SiiDON està estructurat en 5 grans apartats:

  • Un centre de documentació amb informació científica i divulgativa en torn a la neurorehabilitació i la neurociència.
  • Apoderament de la persona: on trobem informació sobre consells de salut, accessibilitat, adaptacions, ajudes tècniques, informació sobre formació i treball, associacionisme, ajudes i subvencions, etc.
  • Autonomia i inclusió social: amb recursos de serveis especialitzats, mobilitat accessible, alternatives de lleure i esport, turisme...
  • Aspectes legals: on hi ha informació útil sobre com tramitar el certificat de grau de dependència, com demanar una plaça d’aparcament accessible, o el grau de discapacitats, legislació espanyola i catalana, etc.
  • Tauler d’oportunitats: un espai per vendre, donar, intercanviar o buscar algun producte, vehicle o habitatge adaptat.

Amb la voluntat que sigui una plataforma útil, aquest portal web està obert a la participació i la contribució del conjunt de la societat, especialment dels col·lectius directament concernits, i per això tota la informació i recursos que conté es poden comentar i valorar i així aportar valor a l’usuari final.

Entra a la web