22/03/2018

El portal web SiiDON, una iniciativa de l’Institut Guttmann

El Servei d’Informació Integral de la Discapacitat d’Origen Neurològic (SiiDON) és un nou portal web, iniciativa de l’Institut Guttmann, on pots trobar contingut informatiu integral, contrastat i útil en relació al món de la discapacitat.

Aquesta web es pot consultar tant en català com en castellà i va adreçada a les persones amb discapacitat, familiars, cuidadors, professionals, comunitat científica, docent, associacions de persones amb discapacitat, col·lectius relacionats, entitats i empreses i en general a tota la societat.

El SiiDON està estructurat en 5 grans apartats:

  • Un centre de documentació amb informació científica i divulgativa en torn a la neurorehabilitació i la neurociència.
  • Apoderament de la persona: on trobem informació sobre consells de salut, accessibilitat, adaptacions, ajudes tècniques, informació sobre formació i treball, associacionisme, ajudes i subvencions, etc.
  • Autonomia i inclusió social: amb recursos de serveis especialitzats, mobilitat accessible, alternatives de lleure i esport, turisme...
  • Aspectes legals: on hi ha informació útil sobre com tramitar el certificat de grau de dependència, com demanar una plaça d’aparcament accessible, o el grau de discapacitats, legislació espanyola i catalana, etc.
  • Tauler d’oportunitats: un espai per vendre, donar, intercanviar o buscar algun producte, vehicle o habitatge adaptat.

Amb la voluntat que sigui una plataforma útil, aquest portal web està obert a la participació i la contribució del conjunt de la societat, especialment dels col·lectius directament concernits, i per això tota la informació i recursos que conté es poden comentar i valorar i així aportar valor a l’usuari final.

Entra a la web

Comentaris