L’Associació MIFAS va néixer el 27 de setembre de 1979, motivada per la necessitat d’ajuntar esforços per atendre les demandes i les necessitats de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial a la demarcació de Girona, i revitalitzar el moviment associatiu a favor de la problemàtica que els afectava.

Els seus fundadors, per ordre alfabètic, foren: J. Casas Brugat, J. Cortés Puig, A. Ginjaume Vila, C. Mont Pujadas, D. Pla Rodas, N. Pous Font, M. Rueda Rodríguez, A. Sabrià Sabater, P. Tubert Bassas i C. Viella Masó. Els membres de l’entitat són, en la seva totalitat, persones amb discapacitat física, condició indispensable per formar-ne part.

Millorar la qualitat de vida del col·lectiu, el creixement coherent del grup, juntament amb l’optimització dels recursos, han estat algunes de les premisses constants en el seu treball, i d’alguna manera les que han anat definint la línia a seguir durant tots aquests anys.

En aquest sentit, a la dècada dels 90 es va posar en marxa la Gerència d’empreses, amb l’objectiu que s’ocupés de la gestió dels centres especials de treball que donen feina al col·lectiu i que a l’actualitat són: GiroPark i Tadifi. També, a l’any 1994 MIFAS tenia el 10% de les participacions de Basedi, centre especial de treball a Barcelona, tot i que actualment ha adquirit la totalitat de les accions.

Es crea també la Fundació MIFAS, per tal de millorar la gestió dels nostres serveis assistencials. Actualment, la fundació gestiona un Centre Ocupacional, un Centre de Dia i de Recursos, una Residència, una Llar Residència, un Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) i un Centre de Salut i Esport - MIFAS Active

La Fundació MIFAS també és l’encarregada de gestionar el Servei d’Integració Laboral, que des de l’any 1994 treballa per fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat física, orgànica i/o sensorial en el món laboral. 

Associació MIFAS - núm. 639 secció 1a. del Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya.
Fundació Privada MIFAS - núm. 757 del Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya.

Al 2019, i en motiu del seu 40è aniversari, MIFAS va rebre la Placa al treball President Macià en reconeixement a la llarga trajectòria de treball en l’àmbit social i laboral de les persones amb discapacitat física i la seva gran contribució en la millora de la qualitat de vida d’aquest col·lectiu.

Actualment, és l’entitat de referència del col·lectiu de persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial a Catalunya, amb diferents serveis i punts d’actuació arreu de la demarcació de Girona, l’Alt Maresme i Barcelona.

A més, l’entitat compta amb un equip multidisciplinari format pels professionals i tècnics necessaris per tirar endavant tot tipus de projectes, incloent-hi persones amb discapacitat i sense.