Una vintena de persones assisteixen a la primera sessió del Cine Fòrum de MIFAS

17/03/2017

Ahir 16 de març i al Centre d’Atenció Integral de Grup MIFAS, una vintena de persones van assistir a la primera sessió del I Cicle Cine Fòrum sobre Discapacitat organitzada per l’entitat.

David Villanueva, de l’Àrea d’Autonomia Personal i vida Independent, d'ECOM va ser l'encarregat de conduir el debat després de la projecció del documental ‘Vides Diverses’ protagonitzat per persones d’ECOM amb discapacitat física i experiència en vida independent.

El va acompanyar Ismael Messaoudi usuari d’assistent personal des de fa 10 anys. Messaoudi va explicar la seva experiència personal fent incís en que el camí per viure sol no fa ser fàcil però recomana la figura de l’assistent personal perquè permet la independència i la llibertat de la persona per aconseguir el seu projecte de vida.

‘Vides Diverses’ és fruit d’un treball col·lectiu de reflexió per mostrar tant la necessitat com la capacitat d’autonomia de les persones amb discapacitat física. Des de la defensa de la diversitat en la societat, ens interroga sobre com ens veiem i com ens afecta la mirada dels altres, i ens apel·la a defensar el dret de totes les persones a decidir sobre la pròpia vida i a tenir les mateixes oportunitats.

La sessió va portar els assistents a reflexionar sobre l’autonomia personal i la vida independent i trobant un punt en comú que defensa la creació de nous models d’atenció a les persones amb discapacitat i que potenciïn la participació en allò que necessiten.

Les properes sessions del I Cicle de Cine Fòrum seran el dijous, 30 de març amb el documental ‘Yes, We Fuck’, dels directors Raúl de la Morena i Antonio Centeno. Documental que explica sis històries entorn a la sexualitat i la diversitat funcional i el dijous, 6 d’abril es projectarà ‘Els anys guanyats’ de Jordi Molas. Documental que se submergeix en la vida de Jordi Molas, que va quedar tetraplègic als 20 anys a causa d’una lesió de rugbi. 

 

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

22:54