Una exposició fotogràfica mostra el viatge a Tromso d’un grup de persones, amb discapacitat, associades a MIFAS

13/09/2023
MIFAS

L’exposició, que és itinerant, dona el tret de sortida a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i seguirà exposant-se a d’altres indrets de la demarcació de Girona.

De l’1 al 22 d’octubre, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició Destí Tromso: trencant barreres, del MIFAS, a l’entrada del mateix hospital. La mostra, que és itinerant, exposa un total de 13 fotografies fetes pels mateixos participants al viatge i també per Tromso accessible Tours, una empresa local de Noruega que es dedica a fer rutes accessibles. 

Un total d’11 persones sòcies de MIFAS van embarcar-se en aquest viatge a Tromso (Noruega)  de 4 dies, el mes de febrer i van poder gaudir d’una experiència única, per a moltes d’elles, la primera de la seva vida. Van poder contemplar aurores boreals, visitar un poblat sami, fer rutes a bord d’un trineu, donar menjar als rens i gaudir de la vida a l’àrtic durant la seva estada. Una experiència que ha estat possible gràcies al programa MIFASXperience, de MIFAS, que organitza experiències inclusives per a persones amb discapacitat física que vulguin gaudir de l’oci la cultura i l’esport.

La iniciativa va sorgir de Manu Heras, dinamitzador del programa MIFASXperience i estudiant del Grau de Turisme a la UdG. Heras va cursar un Erasmus a Tromso i coneixent l’entorn i l’empresa Tromso accessible Tours va decidir organitzar el viatge i apropar-lo a persones amb discapacitat física per donar-los l’oportunitat de viure una magnífica experiència. 

Aquest recull fotogràfic deixa palès que qualsevol persona té accés a viatjar, només cal adequar l’entorn perquè les barreres es minimitzin al màxim i es pugui gaudir dels indrets més verges i abruptes que ens puguem imaginar.

Les fotografies van acompanyades de cadascun dels testimonis del viatges i declaracions en primera persona.
 
L’exposició, que és itinerant, dóna el seu tret de sortida a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i seguirà exposant-se a d’altres indrets de la demarcació de Girona.

 

Tota la informació sobre les dates i llocs d'exposició aquí.

 

Amb la col·laboració