Sílvia Paneque inaugura la primera edició del Curs d’Agents Cívics que organitza la Fundació MIFAS

30/01/2017

Sílvia Paneque, primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, ha inaugurat el Curs d’Agents Cívics que organitza i imparteix la Fundació MIFAS, a les Aules de Formació MIFAS de Girona i que s’adreça a persones amb discapacitat física.

Sílvia Paneque ha destacat la importància de l’Agent Cívic en els barris de la ciutat de Girona, ja que és una figura que des de l’Ajuntament es vol potenciar per sensibilitzar el ciutadà de les actituds cíviques per a la bona convivència.  Així doncs, ha valorat molt positivament la formació en aquest àmbit per poder disposar de professionals qualificats en el sector.

L’objectiu del curs és oferir les eines necessàries per poder optar al lloc de treball d’Agent Cívic, figura que realitza una funció bàsicament informativa, de sensibilització i promoció d’actituds cíviques amb l’objectiu de promoure hàbits de civisme i convivència a l’espai públic.

En aquesta acció formativa es treballaran les tasques pròpies dels agents cívics en els àmbits de medi ambient, mobilitat, ús de l’espai públic, tinença responsable d’animals, reciclatge o informació. S’inclouen també un mòdul TIC i un d’idiomes (francès i anglès bàsic), i s’incidirà especialment en les habilitats comunicatives per fer una bona atenció ciutadana. 

Així doncs s’ha enfocat el curs de manera que, a part de l’ocupació d’agent cívic/a s’adquireixin també els coneixements i habilitats comunicatives per tenir opció a ser candidats a feines d’atenció i informació. 

Aquesta formació es du a terme gràcies al suport rebut per Banc Popular dins dels “Proyectos Impulso”, una iniciativa que s’engloba dins de la política de Responsabilitat Corporativa de Banc Popular i que en aquest cas estaven dedicats a projectes que potenciïn la integració laboral de persones amb discapacitat.

Aquest curs, que s’ha iniciat avui dilluns 30 de gener i que finalitza el 24 de febrer, és la primera de les quatres edicions que es duran a terme al llarg del 2017. Aquesta primera edició, es realitza a Girona però caldrà estudiar, si hi ha demanda, de dur-lo a d’altres poblacions on Grup MIFAS té delegació, com ara Vilafant o Blanes.

El curs compta amb 100 hores de formació teòrica tot i que es destinaran un o dos dies a visitar in situ el lloc de treball.  El total de persones beneficiàries és de 60.

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

02:40