;

Sessió informativa “Parlem de cohabitatge cooperatiu inclusiu”

09/11/2017

Saps què és el cohabitatge? T’agradaria conèixer un nou model d’habitatge amb espais comunitaris adaptats i on es fomenti el suport mutu entre les persones? Vine a la sessió informativa que organitzem al CAI de MIFAS amb la col·laboració de Sostre Cívic.

El proper dijous 23 de novembre, a les 17h, el Centre d’Atenció Integral MIFAS acollirà la sessió informativa “Parlem de cohabitatge cooperatiu inclusiu” de la mà de la iniciativa ciutadana Sostre Cívic.

La iniciativa ciutadana Sostre Cívic, cooperativa que impulsa i gestiona projectes d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús posarà sobre la taula el model del cohabitatge inclusiu que planteja la iniciativa Libèl·lula, un projecte col·lectiu que contempla habitatges adaptats, serveis i espais comunitaris atenent a la diversitat funcional i fomentant el suport mutu entre totes les persones que formen part del projecte.

Es tractarà un model alternatiu d’accés i tinença de l’habitatge, un model no especulatiu i transformador. L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús permet l’autopromoció de l’habitatge cap a una construcció més sostenible i flexible que prioritza l’ús a llarg termini i el desenvolupament d’espais compartits (cohabitatge) en el projecte i espais col·lectius oberts al veïnat del municipi. Un model en què la propietat de l’edifici és col·lectiva de la cooperativa i les persones sòcies gaudeixen del dret d’ús de l’habitatge amb el pagament d’una inversió inicial retornable i el pagament d’una quota mensual.

Un projecte col·lectiu amb la implicació de les persones usuàries que permet l’empoderament de la base social i la participació activa en el desenvolupament de les diferents fases del projecte i de la promoció estimulant el sentiment de pertinença i generant comunitat.

A la presentació hi intervindran Almudena Placer Rodríguez, sòcia de MIFAS i impulsora del projecte la Libèl·lula i Helena Trias Prats, arquitecta i membre de l'equip tècnic de Sostre Cívic

Jornada gratuïta | Places limitades

Inscriu-te aquí o al 972 41 40 41 (Sara Devesa)


DIA: 23 de novembre de 2017
HORA: 17h
LLOC: Centre d’Atenció Integral MIFAS | Carrer Empúries, 31 | 17005 Girona

Comentaris