Se celebra la primera Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà

16/06/2021
MIFAS

Josep Planiol, secretari de la Junta Directiva de l’Associació MIFAS ha participat a la Taula Rodona juntament amb l’Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3.

FONT: Consell Comarcal del Baix Empordà

Ahir al matí es va celebrar la primera Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà amb la participació de prop d’una quarantena de persones del sector turístic públic i privat de la comarca.

La jornada va estar inaugurada  pel Sr. Jordi Colomí Massanas, alcalde de l’ajuntament de Torroella de Montgrí i pel Sr. Xavier Dilmé, vicepresident primer i conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’objectiu de la jornada va ser sensibilitzar i conscienciar al sector turístic de la importància de treballar un turisme inclusiu a la comarca perquè no només és una responsabilitat social sinó també, perquè és un valor diferencial i qualitatiu que posicionarà el Baix Empordà com a destinació turística.

La jornada ha comptat amb la participació del Sr. Diego González, president de la Red Española de Turismo Accesible – RedEstable i tres casos reals i d’èxit que han explicat com fer més accessibles les activitats nàutiques, els museus i les platges. Les empreses i serveis turístics que han explicat la seva experiència han estat: la Vela Adaptada a l’Escala (Club Nàutic – L’Escala), la Pedrera i la Platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge.

Després de la pausa, la jornada ha continuat amb la realització d’una taula rodona amb les entitats que integren la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà: l’Associació MIFAS, l’Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3. L’enfocament de la taula, ha estat parlar de la necessitat de tenir al Baix Empordà no només l’allotjament o una activitat turística accessible sinó tota la cadena de valor del turista accessible, és a dir, des de que planifica el seu viatge, arriba al Baix Empordà, el gaudeix i se’n va. De fet, s’ha remarcat que és un dels principals objectius que es vol aconseguir amb el Pla d’Accessibilitat Turística.

El Pla d’accessibilitat turística del Baix Empordà té l’objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà. Els destinataris d’aquest projecte són tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, per exemple: oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.