Prop de 200 persones van assistir a la Jornada “MIFAS: una història de 40 anys”

18/11/2019
MIFAS

La jornada va servir, no només per fer un repàs dels 40 anys de l’entitat, sinó per debatre sobre la situació actual de les persones amb discapacitat i alhora posant la mirada en el futur.

El passat divendres 15 de novembre, a l’Auditori Factoria Cultural Coma Cros de Salt, vam celebrar l’últim acte del 40è aniversari de MIFAS, una jornada de reflexió sobre aquests 40 anys d’història, no només de l’entitat, sinó de la situació actual de les persones amb discapacitat i, alhora, posant la mirada en el futur.

A la jornada hi van participar diferents personalitats polítiques i expertes del nostre àmbit, vinculades a la ciutat de Girona i amb coneixement de la nostra entitat.  

Albert Carbonell, president del Grup MIFAS, Quim Ayats, diputat de la Diputació de Girona i Jordi Viñas, alcalde de Salt van fer l’obertura de l’acte. Ayats i Viñas van destacar la importància de la tasca de MIFAS, van felicitar l’entitat per les fites assolides i van remarcar que cal continuar treballant per apoderar les persones amb discapacitat i aconseguir una integració real del col·lectiu.

Seguidament, es va dur a terme la primera conferència, a càrrec del periodista i escriptor Antoni Puigvert, que va tractar l’evolució de la societat i de les persones amb discapacitat.

Albert Llovera, primer pilot de ral·li a competir amb una discapacitat física, va compartir la seva experiència personal amb un discurs molt motivador, ple d’humor i positivisme, sobre la seva manera de veure la vida. A més, va fer una crida a saber veure i aprofitar les oportunitats, i sobretot a mantenir-se fort i constant per aconseguir els objectius.

La taula rodona va ser moderada per Jordi Xargayó, director del Diari de Girona, i hi van participar dos exconsellers, Joaquim Nadal i Anna Simó, i l’exdiputat Carles Campuzano, per debatre sobre el paper de MIFAS en la lluita pels drets de les persones amb discapacitat física i la seva relació amb les administracions públiques.

Finalment, Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, va concloure l’acte defensant el paper de l’economia social, juntament amb Albert Carbonell, que va tancar el seu discurs assegurant que, tot i la diversitat d’opinions, s’ha de “parlar més” de polítiques dirigides a persones amb discapacitat.