Prop de 140 persones assisteixen a la I Jornada sobre sexualitat i discapacitat a Girona

16/06/2017

L’Associació MIFAS i Tandem Team han celebrat avui la I Jornada "Sexualitat en diversitat funcional (discapacitat): La figura de l'acompanyant íntim i eròtic”, a la Biblioteca Carles Rahola de Girona.

La ponència ha anat a càrrec de Francesc Granja, coach, divulgador i president de Tandem Team i Maria Clemente, psicòloga i gerent de Tandem Team. Albert Carbonell, president del Grup MIFAS ha fet l'acte d'obertura i la presentació.

Aquesta és la primera vegada que s’organitza una jornada per parlar sobre la sexualitat de les persones amb discapacitat a Girona, amb l’objectiu de trencar tabús, apropar la sexualitat a aquelles persones que hi tenen un difícil accés i assessorar els professionals que treballen amb persones amb diversitat funcional, ja siguin amb discapacitat física, psíquica o mental.

Durant la jornada, els professionals de Tandem Team, associació que porta més de tres anys fent visible i afavorint el desenvolupament de la intimitat i l’erotisme de les persones amb diversitat funcional, han explicat què és la sexualitat, en concret Francesc Granja ha parlat de com viuen la sexualitat les persones amb diversitat funcional i les seves famílies i la importància de l’educació per tenir una vida sexual satisfactòria, trencant mites i tabús entorn el sexe i la discapacitat.

Maria Clemente, ha explicat la figura de l’assistent sexual, una professió que no està regulada però tampoc prohibida i que, en molts casos, suposa l’única via per accedir a la sexualitat per a les persones amb discapacitat.

La jornada, que ha estat tot un èxit d’assistència i participació, ha servit per resoldre dubtes relacionats amb aquest tema com per exemple quin és el paper dels professionals socio-sanitaris en l’acompanyament de persones amb discapacitat física, què diu la llei o en què consisteix l’acompanyament íntim.

La jornada, que s’adreçava a persones amb discapacitat, familiars, curadors, professionals i estudiants, ha comptat amb la participació de prop de 140 persones.