Presentem les cadires de rodes que s'usaran per dur a terme accions de sensibilització

10/10/2014

La Seu Central del Grup MIFAS ha estat el lloc escollit per presentar les cadires de rodes que l’Obra Social “la Caixa” ha subvencionat a l’Associació MIFAS per dur a terme accions de sensibilització a les escoles de la demarcación de Girona.

Antoni Tremosa, director de l’Àrea de Negoci de “la Caixa” a la Garrotxa-Ripollès i Albert Carbonell, president del Grup MIFAS, han fet la presentació de les cadires i han destacat la importància d’aquests accions per sensibilitzar els més joves de la població i aconseguir una plena integració.

Al final de la presentació, els assistents han pogut asseure’s a les cadires i provar en la pròpia pell les dificultats en els que es troben les persones amb mobilitat reduïda en el seu dia a dia.

Des de l’Associació MIFAS duem a terme campanyes de sensibilització des de l’any 2002 amb l’objectiu de sensibilitzar els alumnes de les escoles i els instituts de la província de Girona, primer grup de risc en accidents de motocicleta. Les campanyes informatives, que van adreçades a alumnes d’entre 6 i 18 anys, són una eina molt útil per aconseguir la sensibilització de la societat davant una problemàtica i resulten més eficaces quan estan destinades a un grup concret de risc.

Actualment, també duem a terme jornades per als futurs professionals del sector (curadors, estudiants de treball social, cicle formatiu de grau superior en integració social, entre d’altres).

Fins a finals del 2013, hem realitzat 732 sessions a una gran quantitat d’escoles de tota la província de Girona en les que hi ha participat prop de 18.300 estudiants. El valor afegit d’aquestes sessions és que les duen a terme persones amb discapacitat física, sòcies del Grup MIFAS,  que es desplacen a les escoles i que, amb diversos tipus de material donen peu a un intens debat entre els joves entorn de les persones amb discapacitat física.

Comentaris