Presentació del servei INVICTES a Girona: Servei d'Inclusió per a Persones Víctimes d'Accidents de Trànsit, a un any del seu inici

18/01/2024
MIFAS

La presentació tindrà lloc el proper 8 de Febrer, a les 10:30h, a la seu central de MIFAS, Girona, i presentarà de forma oficial el servei i l'impacte positiu d'un any d'acompanyament integral i suport per a víctimes de trànsit.

L'any 2024 marcarà el primer aniversari d'INVICTES, un servei d'inclusió pioner impulsat pel Servei Català de Trànsit. Aquest programa innovador té com a objectiu principal proporcionar suport i orientació a aquelles persones que han patit lesions greus a causa d'accidents de trànsit, amb l'objectiu de fomentar la seva autonomia personal i independència de vida.

Després d'un any de funcionament, INVICTES ha demostrat ser una iniciativa transformadora per a les persones que s'han vist afectades per accidents de trànsit. L'equip interdisciplinari, compost per professionals de l'educació, treball social, teràpia ocupacional i psicologia, treballa de manera conjunta per oferir un acompanyament integral tant a la persona afectada com al seu entorn social i família.

Aquest servei, públic i gratuït, està dissenyat amb una garantia d'accés a tot el territori i es basa en els principis de l'Atenció Integral Centrada en la Persona i el de la Vida Independent i Comunitària. Les tasques abasten des de l'informació i orientació especialitzada fins al suport en tràmits, diagnòstics d'accessibilitat, estratègies de mobilitat, foment de la participació social, acompanyament en activitats d'oci i cultura, fins a la inserció laboral i suport a l'entorn de la persona afectada.

La Fundació MIFAS, referent en discapacitat física, orgànica i sensorial a les comarques gironines, ha jugat un paper clau en aquest projecte. Gràcies al suport del Servei Català de Trànsit, la col·laboració amb associacions de víctimes d'accidents i la coordinació amb diverses entitats i administracions locals, l'impacte d'INVICTES s'ha multiplicat.

Per celebrar aquest èxit i donar a conèixer aquest servei vital, s'organitza un acte de presentació del primer any d'INVICTES el proper 8 de febrer de 2024 a les 10:30h a la seu central de MIFAS a Girona (Rambla Xavier Cugat 43). L'esdeveniment comptarà amb la participació del president de Grup MIFAS, Artur Altabàs, la presentació del servei a càrrec del Servei Català de Trànsit, i el testimoni d'una persona usuària del servei, acompanyada del seu responsable a les comarques gironines, Josep Bécares.

PROGRAMA:

10:30h   Benvinguda als assistents
              Artur Altabàs - President de Grup MIFAS
10:40h   Presentació del programa Invictes
              Ramon Lamiel Villaró - Director del Servei Català Trànsit
              Susana Poch - Cap del Servei Territorial de Trànsit de Girona
10:55h   Coordinació demarcació
              Josep Bécares - Coordinador de projectes de Grup MIFAS
11:05h   Participació testimoni víctima d’accident
              Javier Garcia - Usuari d’Invictes
11:20h   Atenció als mitjans de comunicació
11:30h   Cloenda
              Piscolabis

INSCRIPCIONS:

Es precisa inscripció prèvia | Places limitades

Per obtenir més informació sobre aquest esdeveniment i el servei INVICTES, es pot contactar amb Josep Bécares a través del telèfon 616 670 776 o l'adreça de correu electrònic jbecares@mifas.com.

Informació addicional