POSTPOSADA | MIFAS organitza la Jornada "Dona i discapacitat, vulnerabilitat augmentada" en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

26/10/2023
MIFAS

Aquesta jornada, tant interessant com necessària, es celebrarà el proper dimarts 28 de novembre, a l’auditori del Centre Cívic Ter, de Girona. Ja et pots inscriure!

Lamentem comunicar que per motius aliens a Grup MIFAS, la jornada “Dona i discapacitat, vulnerabilitat augmentada" prevista pel dia 28 de novembre queda suspesa. Disculpeu les molèsties que això us hagi pogut ocasionar.

-----------------------------------------------------------------------------

S’iniciarà amb la conferènciaLa presència i el paper de les dones amb discapacitat en la lluita contra la violència i l'abús en l'entorn" a càrrec de Carme Garrido, referent d’igualtat i feminista d’ECOM i de Noelia Garberi, tècnica d’accessibilitat d’ECOM i participant als projectes Regenerem, a Catalunya, i Regeneramos, a nivell estatal, en els àmbits d’accessibilitat, mobilitat i urbanisme des d’una perspectiva de gènere.

En aquesta conferència es parlarà de la invisibilitat dels drets de les dones amb discapacitat, la violència masclista/sexual de la dona amb discapacitat i l’accessibilitat i protecció envers la informació i protecció davant la violència l’abús.

Tot seguit tindrà lloc la taula rodona “Maternitat i cura” on es parlarà de les polítiques públiques feministes sobre el sistema de cures i es comptarà amb la col·laboració de dues dones vinculades en l’àmbit de la discapacitat que ens donaran la seva visió en relació al seu rol de mare.  La taula la conduirà la Carme Garrido, referent d’igualtat i feminista d’ECOM.

Al final de l’acte, comptarem amb l’actuació de la Nicoleta Estefania Paun, La Diversa, ballerina professional de dansa contemporània que mostrarà una peça basada en les malalties mentals. 

La jornada comptarà també amb l’exposició fotogràfica “Dones diverses”, al hall del mateix Centre Cívic, un recull fotogràfic que té com a objectiu visibilitzar, sensibilitzar i conscienciar sobre les múltiples discriminacions que pateixen les dones amb discapacitat física i/o orgànica en l’àmbit laboral, social i la seva quotidianitat, especialment en la incorporació al mercat de treball.   

Dones Diverses consta d’una compilació de 36 fotografies, acompanyades de testimonis en primera persona de diferents dones amb discapacitat. L’exposició de fotografies està dividida en quatre temàtiques: Violència i discriminació; Empoderament i trencament; Autenticitat, plenitud i cures; i Cooperació.

Aquesta jornada té l'objectiu de donar veu a les dones amb discapacitat i promoure un canvi en el paradigma social, creant una major consciència sobre la importància de la inclusió i la lluita contra els estereotips culturals, socials i econòmics que encara les envolten.

També pretén visibilitzar les dones amb discapacitat, ja que aquestes tenen un alt risc d’experimentar violència basada en estereotips socials a causa de la seva discapacitat. La violència psicològica, sexual, simbòlica o estructural de les administracions, la violència econòmica a nivell salarial, la violència digital, entre d’altres són temes als que es donarà veu per tal de poder canviar el paradigma i ser conscients de la importància de la incorporació de la veu de la dona per lluitar contra els estereotips culturals, socials i econòmics que ens envolten.

T’INTERESSA VENIR A LA JORNADA?

DATA: Dimarts 28 d’octubre de 2023 a les 10:00.
LLOC: Centre Cívic Ter (Carrer de Can Sunyer, 46, 17007 Girona). Consulta la ubicació AQUÍ

INSCRIPCIONS:

Jornada gratuïta i oberta a tothom!

Més informació:

Seu Central de MIFAS | Girona
mifas@mifas.cat
972 41 40 41