Posem en marxa el servei d’entrenament en accessibilitat i vida independent a la residència de MIFAS

23/01/2024
MIFAS

Al 2024, Ofesauto (Iniciativas Sociales) ha atorgat a la Fundació MIFAS una subvenció que ha permès engegar aquest projecte a la residència, ubicada al barri de Sant Narcís, de Girona.

MIFAS engega un nou servei d’entrenament en accessibilitat i vida independent a la residència de Girona, gràcies a la subvenció atorgada al 2024 per Iniciativas Sociales d’Ofesauto.

L’origen del projecte ve donat per les necessitats detectades en les víctimes d’accident de trànsit, que han sobrevingut una discapacitat, i els seus familiars.

La discapacitat sobrevinguda ocasiona una sèrie de canvis que s’han de gestionar i assumir per part de la persona afectada i del seu entorn. Llavors, en aquest procés d’adaptació, la tornada a casa després d’una estada a l’hospital és un dels moments més crítics per a la persona i els familiars, sobretot per les dificultats relacionades en l’adquisició d’habilitats i competències en les activitats de la vida diària de manera autònoma. A més, tampoc ajuda el fet de no tenir cap referent proper de persones amb discapacitat.

Així doncs, l’objectiu principal del “Servei d’entrenament en accessibilitat i vida independent”, que anirà de la mà d’un/a professional en teràpia ocupacional, serà millorar la qualitat de vida i l’autonomia de persones amb discapacitat ateses i víctimes d’accidents de trànsit en el seu entorn més proper. I com el projecte s’emmarca dins de la metodologia de l’atenció centrada en la persona, per aconseguir aquest objectiu es duran a terme les següents activitats:

  • Entrenaments individuals amb productes de suport
  • Tallers amb grups reduïts
  • Espais de trobada i relació amb persones amb discapacitat referents
  • Tallers/càpsules formatives adreçades al personal curador (professional o familiar)

És una iniciativa social molt necessària i ajustada a les demandes del col·lectiu, i un projecte dissenyat en base a la detecció real de les seves necessitats.

Per a més informació:

Judit Conill - jconill@mifas.com

O pots trucar al 972 41 40 41.

 

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

14:53