Perilla el dret al treball de més de 700 persones amb discapacitat

12/07/2012

Més de 700 persones amb discapacitat o malaltia mental de les comarques gironines, que en aquests moments o bé ja tenen un contracte de treball o bé segueixen un programa d'inserció a l'empresa, podrien veure el seu futur laboral estroncat.

El fet que el seu futur laboral estigui en perill és a causa de les retallades de les subvencions i de la falta d'inversions en el sector. Així ho han denunciat les entitats d'iniciativa social següents: Fundació Ramon Noguera, Fundació Onyar, Grup Mifas, Fundació Astrid 21, Fundació Els Joncs i Fundació Tresc. “L'actual situació crítica i d'incertesa que estem vivint atempta directament contra el dret al treball del col•lectiu de persones que representem: les persones amb discapacitat i malaltia mental”, van manifestar ahir a través d'un comunicat.

Segons les entitats esmentades, la situació actual es pot resumir en quatre punts que resulten clau. En primer lloc, addueixen que no pot entrar cap nou treballador a les empreses de les entitats perquè des del maig de l'any passat hi ha un topall en el finançament de la plantilla de treballadors amb discapacitats. En segon lloc, el pressupost de la Generalitat, que finança entre un 50% i un 75% del salari mínim interprofessional (SMI) dels treballadors més vulnerables, ha estat retallat un 56%. A més, les entitats en qüestió recorden que no surten les convocatòries per a inversions, que són les que han de capitalitzar el sector. I a tot això, segons les entitats, cal afegir-hi que els serveis d'inserció a l'empresa ordinària se'ls ha deixat amb pressupost zero perquè la Generalitat no ha tret la convocatòria per al seu finançament.

Comentaris