Participa en una cursa inclusiva, original, divertida i oberta a tothom a Santa Coloma de Farners!

11/01/2023
MIFAS

Diverteix-te en un circuit carregat d’obstacles dissenyat per acollir tota la diversitat i garantir la participació de tothom, tingui o no una discapacitat. Un espai pensat per gaudir i superar el repte de la inclusió. Acabaràs disfressat/da!

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Santa de Santa Coloma de Farners i Fundació MIFAS us conviden a la segona edició d’una activitat de lleure per a tothom. Una experiència carregada de significat que l’any passat va demostrar la seva capacitat transformadora amb l’èxit de participació i l’interès que va generar en diverses entitats. Així enguany, la Once seguirà com a col·laboradora, l’Institut de Santa Coloma de Farners s’hi sumarà amb l’alumnat i el Consell Comarcal de la Selva hi donarà el seu suport.

La proposta es basa en una cursa en forma de gimcana, que es durà a terme el diumenge 19 de febrer a les 11h, i que convida a superar certs obstacles com els que una persona amb discapacitat física, orgànica i/o sensorial es troben en la seva vida diària. Unes proves que seran encarades per uns participants diversos però tots compartint, de manera simbòlica, certs handicaps. Així les persones que ja conviuen amb aquests handicaps jugaran amb avantatge en un entorn que, ara, els és favorable. Una manera divertida d’entendre que qui genera la discapacitat és l’entorn, que totes podem viure una situació de drets vulnerats i que la vida comunitària i la relació amb l’altre són font d’inclusió social. Una inclusió que per ser-hi ha de trencar les normes des de fora els estàndards (capacitistes, capitalistes, heteropatriarcals) i, per tant, necessita espais de lleure i participació liderats per persones no estàndards que inspirin altres formes de ser i estar en el món. És a dir, un espai viscut amb llibertat i diversió, des de la diferència i la convivència que esdevingui el lloc de les persones que l’ocupen per generar una possibilitat real de transformació social.

La cursa avança cap a aquest repte final, la inclusió social. Un repte que planteja molts obstacles que des de l’àmbit social s’aborden amb conceptes que sovint es coneixen poc o es buiden de significat. Precisament l’experiència de la cursa ha de mostrar des de la vivència allò sovint tant inefable que significa accessibilitat, vida independent i comunitària, autodeterminació, empoderament, acompanyament, horitzontalitat o el concepte de barrera vers l’element facilitador.

Us convidem doncs a avançar vers aquest repte amb infinites opcions, cadascú des de la seva, compartint una activitat divertida i oberta a tothom. S’hi pot participar en grup, en parella o fins i tot venir-hi sol i afegir-se a alguna colla. Només cal entrar al web www.mifas.cat i apuntar-s’hi de manera gratuïta.

Hi haurà música en directe, refrigeri, lavabos adaptats, aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i un espai fresc i tranquil per descansar. Tot en entorn que persegueix el principi d’accés universal i amb alguna sorpresa per qui vulgui aprofitar el carnestoltes i acabar ben disfressat!

Preguem que les persones participants arribin a les 10:30h.

Per a més informació: Josep Bécares 972 41 40 41 – jbecares@mifas.cat  - Instagram: @grupmifas

INSCRIPCIONS:

Per inscriure’t a la cursa cal omplir el següent formulari. Les places són limitades!