Nova ordenança, a Girona, per a l'ús de la targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda

19/02/2021
MIFAS

La nova normativa permet estacionar a la zona de càrrega i descàrrega durant un màxim de 60 minuts i el vehicle estacionat ha d’exhibir un indicador horari que mostri l’hora en què s’ha començat a ocupar la zona reservada.

El passat 24 de novembre del 2020, l’Ajuntament de Girona va posar en funcionament la modificació de l’ordenança municipal de circulació que afecta a les persones que disposen de la targeta d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

La nova normativa permet, a les persones que disposin del distintiu, a aparcar a les zones de càrrega i descàrrega durant un període màxim de 60 minuts. A més, quan el vehicle estigui aparcat en aquesta zona, haurà d’exhibir, a banda de la targeta d’estacionament, un indicador horari que mostri l’hora en què s’ha començat a ocupar la zona reservada.

A qui afecta aquesta nova normativa?

A tothom qui disposi de targeta d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda expedia per l’Administració, tant en la modalitat de “titular conductora” com de “no conductora” o “col·lectiva”.

On puc trobar el disc horari i com sol·licitar-lo?

Toles les persones que tenen la targeta d’estacionament per a PMR vigent i que s’ha tramitat a l’Ajuntament de Girona rebran el distintiu horari al seu domicili.

La resta de persones tenen dues opcions:

  • Per internet, a través del registre electrònic. Per tramitar en línia cal anar a seu.girona.cat, accedir a la pestanya “e-Registre” i “Mobilitat i via pública”, i clicar sobre la “Sol·licitud d’un disc horari per a zona de càrrega i descàrrega per a persones amb mobilitat reduïda”.
  • Presencialment, a l’Oficina d’Assistència en Matèria de Registre (OAMR), aportant la documentació següent:
    • Targeta d’aparcament de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda vigent.

Com he de fer servir el disc?

  • Col·locar el disc horari a la part inferior esquerra de l’interior dels parabrises que sigui visible des de l’exterior del vehicle, juntament amb la targeta d’aparcament. Aquesta ha d’estar visible pel costat anvers.
  • Marcar l’hora en què el vehicle ha començat a ocupar la zona de càrrega i descàrrega.

El disc horari, té data de caducitat?

No, però està supeditat a la vigència de la targeta d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda de la persona titular.