No, no tot s’hi val!

18/05/2015

Per fi ha arribat la sentència d’una demanda per part de 7 treballadors que van veure com es vulneraven els seus drets.

Posem en antecedents: el febrer de 2014 Tadifi SLU, que és un centre especial de treball sense ànim de lucre del Grup MIFAS, perd la vigilància del pàrquing del costat de l’estació de trens de Girona. L’empresa guanyadora és SABA PARK 3 SL. La nova empresa està obligada a subrogar els contractes dels treballadors existents, però l’empresa entrant obvia aquest fet i contracta a una subcontrata nova de nom EXSER Outsourcing SL impedint l’accés a la seva feina als 7 treballadors.

Aquests 7 treballadors, tots socis de MIFAS i persones amb discapacitat, es troben de la nit al dia en que se’ls impedeixen accedir al seu lloc de treball i a més, queden en una situació vulnerable ja que ni cobren de la nova empresa ni cobren de l’atur.

Òbviament denuncien el cas i tots anem a judici. I encara que s’ha tardat 15 mesos, el jutge acaba de donar la raó als treballadors obligant a EXSER Outsourcing SL, o Saba Park 3 SL com a responsable solidari, a indemnitzar als 7 treballadors i a readmetre’ls en el seu lloc de treball.

Des del Grup MIFAS en tot moment hem donat suport als treballadors/socis en aquesta creuada de David contra Goliat. Però aquest cop, la multinacional no ha pogut amb els drets dels treballadors.

Aquesta és la gran batalla que ens trobem avui en dia. Nosaltres mai podrem lluitar en preu contra les grans multinacionals, però sí que les guanyem en qualitat del servei però sobretot en qualitat humana.

Espero que els que només veieu la part econòmica, algun dia també veieu la part social que fem moltes de les entitats gironines que promovem una feina digna per a col·lectius amb risc d’exclusió.

No, no tot s’hi val en nom de la crisi; i sí, cal respectar les lleis i els drets dels treballadors.

Albert Carbonell Quer
President del Grup MIFAS

Comentaris