Necessito adaptar el meu vehicle

21/12/2018
Font: Válida sin Barreras

Tant si la persona amb discapacitat és conductora o passatgera.

Actualment existeixen molts tipus d'adaptacions per al vehicle, cadascuna d'elles específiques per a un tipus de discapacitat física determinat i amb l'objectiu d'oferir les màximes garanties de seguretat i comoditat a l'usuari, tant si la persona amb discapacitat és conductora o passatgera.

Entre totes les adaptacions que ofereix el mercat existeixen unes que són més comunes que unes altres, com per exemple els rebaixos del terra, que serveixen per facilitar l'accés a la part interior del vehicle a les persones que viatgen amb cadira de rodes, o els pedals al volant, pensats per a que l'usuari tan sols hagi de pressionar-los amb les mans sense usar les extremitats inferiors.

Pel què fa a solucions per a la conducció, els pedals són un dels majors obstacles que tenen els usuaris amb discapacitat que volen conduir, doncs molts d'ells tenen incapacitades les extremitats inferiors del cos, o sigui, les cames. Per a això, la solució més comuna és situar els comandaments d'acceleració davant o darrere del volant. Això s'aconsegueix mitjançant la instal·lació d'un aro al voltant del volant que, mitjançant pressió amb les mans, s'aconsegueix accelerar el vehicle.

De la mateixa manera, entrar i sortir d'un vehicle quan es va en cadira de rodes o es té mobilitat reduïda tampoc és fàcil. La majoria de cotxes tenen una altura raonable per accedir al seu interior i uns altres, una vegada dins, són impracticables perquè una persones en cadira de rodes pugui viatjar còmodament en el seu interior sense tocar el sostre amb el seu cap. Per solucionar aquests mals de cap, existeixen diverses solucions: seients abatibles en un angle de 90º que doten de major espai a l'interior del vehicle per entrar i sortir amb una cadira de rodes. Les portes corredisses i els graons elèctrics també faciliten l'entrada i baixada del vehicle a les persones amb mobilitat reduïda. De la mateixa manera, els rebaixos de pis són unes adaptacions que es realitzen en la carrosseria del cotxe per obtenir l'espai interior lliure i necessari exigit per llei per a un transport segur i còmode de qualsevol persona en cadira de rodes.

Tot i així, també existeixen altres ajudes complementàries, com per exemple les taules de transferència, que permeten salvar la distància entre la cadira de rodes i l'interior del vehicle a les persones amb discapacitat que volen asseure's en el seient del pilot o del copilot. Una altra ajuda complementària, per exemple, vindrien a ser els satèl·lits multifunció, els quals permeten l'accionament dels comandaments secundaris del vehicle (intermitents, llums, clàxon…) amb una sola mà.

Válida Car, empresa experta en solucions per a l’accessibilitat, recomana que davant de qualsevol dubte a l’hora d’adaptar el seu vehicle consulti prèviament amb un professional especialitzat.

  • Més informació sobre solucions per adaptar el seu vehicle a: validacar.com
  • Assessorament gratuït al telèfon: 900 414 000
  • Socis i sòcies MIFAS: 10% de descompte en tot tipus d’adaptacions del vehicle (solucions per a la conducció, l’accés i el transport)

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

21:11