Miquel Orobitg, esportista paralímpic de Tir, es retira de les competicions

28/12/2015

Miquel Orobitg, resident a Llagostera i soci de MIFAS, es retira com a esportista paralímpic després de 22 anys en el món del tir.

Orobitg, es va iniciar en el Tir Olímpic l’any 1983, quan encara residia a Suïssa. Durant molts anys, va competir a nivell de club i més endavant en competicions a nivell nacional.

L’any 1991, va traslladar-se amb els seus pares a Llagostera on va conèixer una persona que va obrir les portes a ell i el seu pare, per participar com a voluntaris en els Jocs Paralímpics de Barcelona.

Després de parlar amb un membre de la selecció espanyola, l’any 1993 se li va donar la possibilitat de participar en el Campionat d’Espanya. A partir d’aquest moment i aconseguint uns resultats sorprenents en aquest campionat, va ser seleccionat per participar per primera vegada a nivell internacional per Espanya l’any 1994.

Així doncs, des del 1994 i fins l’any 2012, Orobitg va formar part de l’equip nacional participant en un total de 6 campionats d’Europa, 6 campionats del Món i 5 Jocs Paralímpics.

El seu èxit més gran fou a l’any 1998, quan va guanyar la medalla d’or per equips en el Campionat del Món de Santander (Cantàbria).

A nivell individual, l’any 2000 va quedar quart en els Jocs Paralímpics de Sydney (Austràlia) i a un sol punt de la medalla de bronze.

Orobitg ha quedat 48 vegades campió d’Espanya.

Comentaris