;

MIFAS tanca el Programa SIOAS inserint 89 persones amb discapacitat al mercat laboral

27/08/2019
MIFAS

La Fundació MIFAS ha atès 139 persones durant el Programa Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental.

El programa SIOAS que ha gestionat la Fundació MIFAS s’ha tancat amb un 64% d’insercions al món laboral.  El projecte, que té com a objectiu la inserció a l’empresa ordinària de les persones amb discapacitat física, ha obtingut molt bons resultats amb un total de 89 persones inserides de les 139 que s’han atès durant el període de realització, comprès entre l’1/07/2018 i el 30/06/2019.

Un dels requisits imprescindibles és que, almenys, un mínim del 20% de les persones ateses s'insereixin a l'empresa ordinària per un període mínim de 3 mesos. Per tant, a MIFAS el resultat ha estat molt optimista ja que ha estat superat arribant a un 35,25%.

Per millorar les oportunitats laborals, també s'ha ofert formació i pràctiques laborals. En aquesta edició, 18 persones han pogut realitzar pràctiques laborals i 62 persones han participat a diverses accions formatives.

El programa s'ha executat a tres punts d'actuació de les comarques gironines (Girona, Vilafant i Blanes) i a un punt d'actuació a la comarca de l'Alt Maresme (Tordera),  amb un equip tècnic de 10 professionals a jornada complerta.

A més, des d’aquest mes de juliol, s’està treballant amb el nou programa SIOAS on s’atenen un mínim de 140 persones i es continua amb la mateixa metodologia per oferir orientació, identificar competències, definir un objectiu laboral, donar les eines necessàries per a la recerca de feina i aconseguir la inserció laboral de les persones usuàries del programa.

Com a novetat d’enguany s’ha fet un trasllat del punt d’actuació de Tordera a Pineda de Mar, municipi més ben ubicat geogràficament per tal de poder atendre les persones de la comarca de l’Alt Maresme i facilitar la seva inserció.

Comentaris