MIFAS se suma a la recollida de firmes per modificar la Llei de Dependència

17/03/2015

A MIFAS ens hem adherit a la campanya de recollida de signatures per modificar la Llei de Dependència (Llei 39/2006) a través d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Aquesta campanya que porta el nom de “Afirma els teus drets, signa contra el copagament confiscatori” ha estat impulsada pel Comitè Estatal de Representats de Persones amb Discapacitat (CERMI) amb l’objectiu d’impulsar una reforma de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i d’Atenció a les persones amb Dependència.

L’objectiu és recollir 500.000 signatures a l’Estat i portar el canvi legal al Congrés dels Diputats perquè sigui debatut i aprovat. En joc, hi ha els drets d’1.200.000 persones en situació de dependència a Espanya i de 140.000 persones a Catalunya. El termini màxim per presentar les signatures és el 31 de juliol.

La finalitat de la ILP és establir uns criteris justos i equitatius sobre l’aportació econòmica de les persones en el cost de les prestacions de determinats serveis (llars-residències, residències i centres d’atenció especialitzada).

Pot signar qualsevol ciutadà espanyolmajor d’edat i que es trobi inscrit en el Cens Electoral Estatal, és a dir, aquells espanyols que poden exercir el seu dret a vot en les eleccions estatals.

Disposem de plecs de signatures en els següents punts del Grup MIFAS:

Seu Central
Rambla Xavier Cugat, 43 baixos
17007 Girona

Residència
Plaça Empúries, 1
17005 Girona

Centre de Dia Pere Llonch
C/ Maresme – C/ Pla de l’Estany, s/n
17740 Vilafant

Delegació d’Olot
Passeig d’en Blay, s/n
17800 Olot

Delegació de Blanes
Avinguda Extremadura, 1
17300 Blanes

Centre Ocupacional Riudellots
C/ Gregal, 8
17457 Riudellots de la Selva

Estarem presents també, amb la col·laboració de voluntaris/es que recolliran firmes, a la Fira del Ram de Tordera els dies 27, 28 i 29 de març, a la Fira d’Entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social el proper 18 d'abril, a Girona i Blanes el dia de Sant Jordi i pels carrers de Girona per Girona, Temps de Flors.

Les persones que disposin de firma electrònica reconeguda oficialment poden firmar a través del web www.mifirma.com.

Des de MIFAS fem una crida a tots els ciutadans/es perquè donin suport amb la seva signatura a aquesta campanya per aconseguir un canvi en el sistema de copagament perquè sigui  més just i equitatiu.

Informació completa de la campanya a:

http://www.cermi.es/es-ES/Paginas/NOALCOPAGOCONFISCATORIO.aspx

Comentaris