MIFAS rep subvencions del Departament d'Empresa i Ocupació per a la inserció laboral

23/12/2013

El Departament d’Empresa i Ocupació ha aprovat tres subvencions a la Fundació MIFAS per promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat física.

Amb aquests programes, el Servei d’Integració de MIFAS continuarà oferint el seu servei de formació, orientació, coneixement del mercat laboral, tècniques de recerca activa de feina, seguiment i acompanyament a la inserció amb l’objectiu d’aconseguir una plena integració laboral.

Els programes subvencionats són:

TAS (Programa de Treball amb suport de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental en el mercat de treball ordinari), adreçat específicament a persones que formen part de col•lectius amb especials dificultats d’incorporació al mercat ordinari de treball. En el cas de MIFAS, s’acull un grup reduït d’usuaris, en concret 11 persones amb discapacitat física o sensorial igual o superior al 65% per donar una millor atenció personalitzada. Aquest programa s’ha dut a terme des de l’any 2010 fins a l’actualitat.

POIN (Programa d’orientació i acompanyament a la inserció laboral de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental de la Xarxa d’orientació per a l’Ocupació). L’objectiu del programa és posar a l’abast dels demandants de feina una sèrie de recursos que els situïn en una millor posició enfront la recerca d’un lloc de treball. El programa també inclou la promoció d’accions de prospecció empresarial i tasques de suport i seguiment a la inserció laboral.

Els punts d’actuació són Girona, en concret a la seu central de MIFAS ubicada a la Rambla Xavier Cugat i Vilafant, al Centre de Dia Pere Llonch també propietat de MIFAS. En el moment de la sol•licitud, es va demanar també Blanes com a punt d’actuació per poder donar cobertura a l’elevat nombre de socis de la comarca de la Selva però la manca d’un local propi de l’entitat, ha fet que es desestimés la petició. El POIN és un programa que es va iniciar a l’any 2010 i que se’ns ha prorrogat any rere any.

ESPAI DE RECERCA DE FEINA A VILAFANT. Aquest és un nou programa del Servei d’Ocupació de Catalunya que té per objectiu posar un espai a disposició de les persones demandants, on s’ofereix assessorament, recursos i eines que els permeti optimitzar la recerca de feina i trobar un lloc de treball adient al seu objectiu professional.

L’espai de recerca de MIFAS estarà ubicat a la Delegació de MIFAS - Alt Empordà, en les instal•lacions del Centre de dia i de Recursos Pere Llonch de Vilafant.

S’atendran un total de 400 persones amb o sense discapacitat en una aula habilitada per a grups de 15-30 persones i dotada d’equips informàtics, accés a internet, projector i pantalla. Els usuaris vindran derivats directament del SOC.

Sobre el Servei d’Integració Laboral de MIFAS

El Servei d’Integració Laboral de MIFAS va entrar en funcionament l’any 1994 amb l’objectiu principal de fomentar la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat física, orgànica i/o sensorial al món laboral.

Actualment, el servei el conformen un equip de professionals format per una tècnica en Administració i Direcció d’Empreses, 5 Psicòlegs i 1 psicòleg/formador. S’atenen aquelles persones amb demanda laboral que acreditin tenir una discapacitat física.

A partir de la primera entrevista, es dissenya un itinerari personal d’inserció que inclou, formació, orientació, coneixement del mercat laboral, tècniques de recerca activa de feina, seguiment i acompanyament a la inserció amb l’objectiu d’aconseguir una plena integració
laboral.

Insercions laborals any 2013 

Aquest 2013 i fins a dia d’avui, el Grup MIFAS ha aconseguit un total de 263 insercions laborals, totes elles de persones amb discapacitat física.

         

 

 

Comentaris