MIFAS rep 5 subvencions amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF 2017

18/12/2018
MIFAS

Amb aquests ajuts, l’entitat ha pogut gestionar i realitzar programes d’interès general adreçats al col·lectiu de persones amb discapacitat física de la demarcació de Girona, al llarg del 2018.

MIFAS ha rebut 5 subvencions per a la gestió i realització de diferents programes, amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques, de l’àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Dels cinc projectes subvencionats,  quatre  són per l’Associació i un per la Fundació. Els projectes subvencionats han estat els següents:

  • Servei d’Ajuda a Domicili: servei adreçat a aquelles persones que no poden realitzar les activitats de la vida diària per si soles i necessiten ajuda de tercera persona. MIFAS gestiona aquest servei des de fa 21 anys, amb l’objectiu de prevenir situacions de risc social o deteriorament de la persona.

  • Actualització del Servei Llar Residència: s’han dut a terme tasques de manteniment  per arreglar el desgast de les instal·lacions i adequar-les a la necessitat de les persones usuàries del servei. S’han arranjat els banys,  la climatització i  la instal·lació elèctrica.

  • Climatització del Centre de Dia Pere Llonch:   primera fase de l’actualització del  sistema de climatització  del centre  a causa del desgast del que hi havia actualment i també per l’ampliació dels espais del centre.

  • Adquisició d’un vehicle pel Centre Ocupacional de Riudellots de la Selva: s’ha comprat una nova furgoneta per fer el transport adaptat de les persones que assisteixen diàriament al centre.  Aquesta substitueix una furgoneta vella que pel seu desgast tenia moltes reparacions i un elevat cost de manteniment.

  • Servei d’Integració Laboral:  s´han dut a terme accions formatives i d’orientació laboral  adreçades  al col·lectiu.  L’objectiu  és  formar i donar les  eines necessàries  a la persona per millorar  les opcions d’incorporació laboral.

Des de MIFAS remarquem la importància de marcar la casella de “Otros fines sociales” a la declaració de la renta.  Un gest que no suposa cap despesa als contribuents i que fa possible la realització d’un munt de projectes adreçats a col·lectius desafavorits.

Comentaris