MIFAS rep 4 subvencions amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF 2019

29/12/2020
MIFAS

Amb aquests ajuts, l’entitat ha pogut executar i desenvolupar programes d’interès general adreçats al col·lectiu de persones amb discapacitat física de la demarcació de Girona, al llarg del 2020.

La pandèmia ha provocat que els projectes patissin algunes modificacions, tot i que tots s’han pogut realitzar correctament i s’han acomplert tots els objectius marcats.

MIFAS ha rebut 4 subvencions per a l’execució i desenvolupament de diferents programes, amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques, de l’àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Dels quatre projectes subvencionats,  tres  són per la Fundació i un per l’Associació. Els projectes subvencionats han estat els següents:

  • Servei d’Atenció Domiciliària: servei adreçat a aquelles persones que no poden realitzar les activitats de la vida diària per si soles i necessiten ajuda d’una tercera persona. MIFAS gestiona aquest servei des de fa 23 anys, amb l’objectiu de prevenir situacions de risc social o deteriorament de la persona.
  • Actualització de la Unitat Residencial MIFAS: és un projecte de continuïtat que persegueix aplicar les modificacions necessàries al centre per a millorar la qualitat de vida de les persones que hi resideixen. Aquest any s’ha ampliat i actualitzat la bugaderia de la residència i també s’ha instal·lat un sistema de comunicadors que promou la autonomia i facilita la comunicació.
  • Finalització de la climatització del Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch: s’ha executat la tercera i última fase de l’actualització del  sistema de climatització  del centre. Aquest nou sistema millora el confort de les persones usuàries ja que facilita l’adequació de la temperatura segons necessitats, promovent alhora l’estalvi energètic.
  • Servei d’Integració Laboral:  s´ha desenvolupat el projecte “Dones Diverses” en el que s’han realitzat tallers a dones amb discapacitat amb l’objectiu de promoure l’apoderament i la ocupabilitat d’aquest col·lectiu. 

Des de MIFAS remarquem la importància de marcar la casella de “Otros fines sociales” a la declaració de la renta.  Un gest que no suposa cap despesa als contribuents i que fa possible la realització d’un munt de projectes adreçats a col·lectius desafavorits.