MIFAS rep 4 subvencions amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF 2018

19/12/2019
MIFAS

Amb aquests ajuts, l’entitat ha pogut gestionar i realitzar programes d’interès general adreçats al col·lectiu de persones amb discapacitat física de la demarcació de Girona, al llarg del 2019.

MIFAS ha rebut 4 subvencions per a la gestió i realització de diferents programes, amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques, de l’àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Dels quatre projectes subvencionats,  tres  són per l’Associació i un per la Fundació. Els projectes subvencionats han estat els següents:

  • Servei d’Atenció Domiciliària: servei adreçat a aquelles persones que no poden realitzar les activitats de la vida diària per si soles i necessiten ajuda d’una tercera persona. MIFAS gestiona aquest servei des de fa 22 anys, amb l’objectiu de prevenir situacions de risc social o deteriorament de la persona.¡
  • Actualització de la Unitat Residencial MIFAS: s’han creat una sala que s’utilitza com a nou espai comú per a les persones usuàries de la Residència. També s’han canviat de lloc els vestuaris de les persones treballadores i s’han ampliat i millorat aquestes instal·lacions.
  • Segona Fase- Climatització del Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch: segona fase de l’actualització del  sistema de climatització  del centre. Aquest nou sistema millora el confort de les persones usuàries ja que facilita l’adequació de la temperatura segons necessitats, promovent alhora l’estalvi energètic.
  • Servei d’Integració Laboral:  s´han dut a terme accions formatives i d’orientació laboral  adreçades  al col·lectiu.  L’objectiu  és  formar i donar les  eines necessàries  a la persona per millorar  les opcions d’incorporació al món laboral.

Des de MIFAS remarquem la importància de marcar la casella de “Otros fines sociales” a la declaració de la renta.  Un gest que no suposa cap despesa als contribuents i que fa possible la realització d’un munt de projectes adreçats a col·lectius desafavorits.