MIFAS promou produccions artístiques amb persones amb discapacitat a través del projecte “L’Art de viure la diferència”

25/09/2024

El projecte constarà d’una obra de teatre inclusiva de la companyia Des-Astres, de MIFAS, i d’una jornada central on hi haurà música, dansa i exposicions de fotografia i pintura.

El projecte L’Art de viure la diferència és una iniciativa dinamitzada per MIFAS, que té com a objectiu fomentar la creació de produccions artístiques diverses (música, dansa, poesia, teatre i una exposició fotogràfica) amb la participació d’artistes i personal tècnic amb discapacitat i/o dependència, i amb la col·laboració de professionals de l’àmbit artístic i del tercer sector.

Aquest projecte és un procés en el que es reflexionarà sobre les vivències d’aquestes persones en l’àmbit comunitari i es realitzarà una diagnosi sobre les diferents problemàtiques discriminatòries que afecten el col·lectiu de persones amb discapacitat. Llavors es plantejaran possibles solucions comunitàries per abordar-les. A partir d’aquests grups de co-creació es dinamitzarà l’elaboració de diferents produccions artístiques que reflecteixin aquestes problemàtiques i les seves solucions.

Així doncs, la culminació del procés de reflexió i co-creació es durà a terme a través de dues jornades, on les obres seran exhibides públicament en espais comunitaris del territori a través d’accions que fomentaran el diàleg amb les persones artistes i el públic

Per una banda, hi haurà l’obra de teatre inclusiva “El joc del destí, una partida: la vida” de la companyia Des-Astres, formada per persones amb discapacitat del Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch de MIFAS. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Besalú, es representarà el proper 19 d’octubre al teatre del municipi, Cal Tronc, que compta amb unes instal·lacions accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Per altra banda, la jornada central “L’Art de viure la diferència: Creació col·lectiva d’arts escèniques, plàstiques i visuals”, que es celebrarà el 9 de novembre al Centre Cívic Ter, també amb instal·lacions accessibles, de Girona. Hi haurà música, dansa poesia, pintura i l’exposició de fotografia subaquàtica “La gota que vessa l’oceà”, de l’autor amb discapacitat Francesc Ramírez.

L’objectiu d’aquestes accions és establir un pont de diàleg entre les persones participants i tota la comunitat, i per aquest motiu hi haurà un espai d’acollida inicial i de col·loqui final.

L’entrada serà lliure amb reserva anticipada a través de la web de MIFAS i, en el cas de la jornada central, hi haurà l’opció de reservar un servei d’acompanyament a persones amb dependència organitzat per l’entitat.

Amb el suport de:

Comentaris

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

06:51