MIFAS posa en marxa un punt d’informació i orientació laboral a Barcelona

15/04/2021
MIFAS

El punt d’actuació es troba a les instal·lacions de Basedi, el Centre Especial de Treball que MIFAS gestiona a Barcelona.

El mes de gener d’aquest any, MIFAS ha posat en marxa un nou punt d’atenció del seu Servei d’Integració Laboral, a Barcelona. La ubicació és a les mateixes instal·lacions de Basedi, el Centre Especial de Treball que l’entitat gestiona a la ciutat i que dona feina a 113 persones, el 94% de les quals tenen una discapacitat física.

L’objectiu d’aquest nou punt d’actuació és oferir assessorament, informació i acompanyar de forma totalment personalitzada a les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial durant tot el procés d’integració laboral, donant els recursos necessaris per a la recerca autònoma de feina. Així mateix també persegueix l’objectiu de prospectar empreses i captar ofertes laborals per a persones amb discapacitat alhora que es realitza una tasca de sensibilització i assessorament en el compliment de la Llei General de Discapacitat entre d’altres.

Es tracta d’un servei totalment gratuït que té una doble vessant, per una banda que les  persones amb discapacitat demandants d’ocupació puguin inscriure’s a la borsa, rebre orientació laboral i derivar candidatures d’acord als perfils demandats. I alhora realitzar una tasca de sensibilització i acompanyament a les empreses interessades. 

Per dur a terme aquestes dues funcions, el servei compta amb una orientadora i prospectora laboral especialitzada en l’àmbit de la discapacitat que realitza una primera entrevista a la persona demandant d’ocupació i mitjançant una valoració es coneixen les seves competències, aptituds, necessitats i aspiracions. A partir d’aquí, estableix un pla de treball per dissenyar l’itinerari d’integració a seguir i donar les eines necessàries per emprendre una recerca de feina activa.

També s’encarrega de contactar i visitar les empreses que poden beneficiar-se d’aquest servei ja que assessora sobre la contractació de persones amb discapacitat, sobre el compliment de la LGD, sobre la gestió de les Mesures Alternatives, avantatges i incentius econòmics relatius a la contractació de persones amb discapacitat, si és necessari, assessorament sobre l’adaptació del lloc de treball, entre d’altres.

Actualment, el Servei d’Integració Laboral de MIFAS té un total de vuit punts d’atenció que es troben a les poblacions de Girona, Vilafant, Tordera, Olot, Blanes, Pineda de Mar, Platja d’Aro i Barcelona que donen cobertura a les comarques de la demarcació de Girona i Barcelona.

Aquest projecte està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb càrrec a l'assignació del 0,7% de l'IRPF.

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

00:59