MIFAS perd la concessió de la consergeria de la Coma Cros de Salt

20/12/2013

No havia previst tornar a escriure cap nota pels diaris després del comunicat on vaig exposar que el proper dia 1 de gener deixo la presidència de MIFAS. El fet ha passat aquesta última setmana i crec que es mereix que es publiqui.

Només afectarà a dues persones. Això és el principi de l’abús que la pròpia administració fa de la fam, la necessitat i la complicitat del silenci dels que abans es deia que vivien de la mamella, ara potser també hi ha qui sobreviu o que s’hi fa ric.

L’ajuntament de Salt va treure a concurs la consergeria de la Coma Cros. De les moltes empreses que s’han presentat, n’hi va haver una que va millorar l’oferta a la baixa en menys d’un euro l’hora, Barna Porters, s/l. De les altres que ens presentàvem, dues tenien bonificació de seguretat social per tenir la plantilla amb un 70% superior de persones amb discapacitat. Una d’elles, MIFAS, entitat sense afany de lucre que destina tots els seus guanys a afers socials, i altra amb finalitat lucrativa i 6 o 7 més de caràcter mercantil.

Dir que MIFAS ja porta temps gestionant aquest servei.

L’ajuntament valorava 90 punts per l’oferta econòmica i 10 punts per la resta.

Fins aquí, nosaltres no hem tingut res a dir, però ara hem entès perquè l’empresa Barna Porters va ofertar el preu tan baix l’hora, és simplement l’explotació de la persona.

Condicions:

Sou mensual: 727€/mes bruts

Hores setmanals: 40 hores de dilluns a diumenge (festius, sí)

(Dades extretes d’oferta de Feina Activa)

Tornem al principi de l’escrit. Un es pregunta qui defensa el treballador, com és que l’administració s’ha convertit en el primer explotador de l’obrer, perquè abusem de la fam, on és la dignitat humana...

Qui governa Salt, qui representa els obrers, qui administra, hi ha convenis a respectar... les empreses de Girona no sabem explotar-nos perquè vinguin de Barcelona per presidir, explotar, representar,...

* Tan de bo els avisos donats servissin perquè es corregís l’abús.

El km zero no comença al Parlament i menys a la seu del govern, sinó a la dignitat de cada persona que formen el poble.

Pere Tubert Bassas
President de MIFAS

Comentaris