MIFAS llança la campanya “No et quedis a fora” per fer accessibles els comerços del centre de Girona

08/04/2019
MIFAS

L’Associació MIFAS i Válida sin barreras juntament amb la Universitat de Girona, el suport de l’agrupació Girona Centre Eix Comercial engeguen la campanya “No et quedis a fora” per conscienciar de la importància de l'accessibillitat en els comerços.

“No et quedis a fora” reivindica els drets de les persones amb mobilitat reduïda per accedir amb total autonomia als comerços del centre i la zona de l’Eixample de la ciutat de Girona.

Quan una persona va a comprar es troba sovint amb petits graons a l’entrada dels comerços. Aquestes escales que poden semblar insignificants, suposen una barrera arquitectònica i un vertader obstacle per a les persones que es desplacen amb cadira de rodes, impedint així el seu accés a l’interior del local i a tot un món de productes i serveis.

La realitat demostra que un local amb un graó de només 2 centímetres d’alçada a la seva entrada el converteix en no accessible per a les persones usuàries de cadira de rodes, deixant-les, per tant, a fora, excloses.

Des d’aquest mes d’abril i durant els propers mesos, es realitzarà un estudi d’accessibilitat a més de 1.300 establiments on s’analitzaran tots els accessos a les botigues, comerços i locals oberts al públic del Barri Vell, Mercadal, Eixample i Santa Eugènia, avaluant així el seu grau d’accessibilitat.

Cincs estudiants de la Universitat de Girona seran els encarregats de visitar in situ els locals per avaluar si són o no accessibles. Aquells establiments que no presentin cap barrera arquitectònica a la seva entrada,  gaudiran d’un distintiu visual al final de l’estudi que garanteix la inclusió. Als propietaris d’aquells locals que no siguin accessibles, se’ls informarà de la seva importància i de les diferents opcions que hi ha per a convertir-los en inclusius.

L’Associació MIFAS ha fet tres estudis d’accessibilitat entre els anys 2013 i 2017 per tal de sensibilitzar els propietaris dels comerços, sempre amb el suport de Girona Centre Eix Comercial i enguany també amb el de Válida sin barreras.