MIFAS i UEN units per ser el centre de referència en neurorehabilitació a la demarcació de Girona

03/11/2021
MIFAS

MIFAS Active – UEN disposa de múltiples tractaments per a la rehabilitació i l’atenció integral i personalitzada de cada pacient, i atendrà persones de qualsevol edat que hagin patit una afecció neurològica.

Aquest mes d’octubre, el Centre de Salut i Esport MIFAS Active i la Unitat d’Estimulació Neurològica (UEN) s’han unit per oferir un servei especialitzat en neurorehabilitació amb l’objectiu comú d’esdevenir el centre de referència a la demarcació a Girona.

A partir d’ara, el Centre de Salut i Esport MIFAS passa a dir-se MIFAS Active – UEN i incorpora nous tractaments per respondre a la necessitat de donar cobertura a totes les persones amb dany cerebral adquirit (ictus, traumatismes cranioencefàlics, entre d’altres); afectacions d’origen congènit; politraumatismes amb afectació medul·lar, i altres malalties neurodegeneratives.

UEN aportarà l’experiència i expertesa en la millora d’afeccions de caràcter neurològic que avalen els més de 20 anys de gestió de les dues unitats en neurorehablitació de què disposen a Barcelona i Tarragona.

El Centre està ubicat al barri de Sant Narcís, al Carrer Empúries, núm. 31 de Girona i disposa de 300 m2 d’instal·lacions totalment accessibles. L’espai està adaptat a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda (grua de suspensió de seguretat per a la deambulació, vestidors amb dutxa, bàscula per a persones usuàries de cadira de rodes, entre d’altres)

Abordatge multidisciplinari

Seguint la filosofia d’ambdues entitats, el centre està adreçat a persones de qualsevol edat amb alguna afectació neurològica i a les seves famílies. A fi d’oferir un pla d’atenció individualitzada amb un abordatge multidisciplinari, s’hi ofereixen tractaments de fisioteràpia; neurorehabilitació; teràpia ocupacional; logopèdia; rehabilitació cognitiva; atenció psicològica, i entrenaments personals amb dues educadores físiques esportives.

Centre per a l’Autonomia Personal Sírius

El centre continuarà gestionant el Centre per a l’Autonomia Personal Sírius, un servei gratuït d'informació i assessorament per a l'autonomia personal i l'accessibilitat de l'entorn, que depèn de la Generalitat de Catalunya.

Atenció psicològica

El centre seguirà oferint un servei de psicoteràpia adreçat a persones que vulguin superar alteracions de l’estat d’ànim; situacions de dol i pèrdua; malestar provocat per situacions traumàtiques, o altres dificultats emocionals.

Sobre Unitat d’Estimulació Neurològica (UEN)

Amb seus a Barcelona i Tarragona, disposa d’unitats especialitzades en neurorehabilitació que es troben situades dins de les instal·lacions de grans centres residencials i sociosanitaris. D’aquesta manera poden oferir una atenció integral i personalitzada durant tot el procés rehabilitador en tractaments de fisioteràpia; teràpia ocupacional; logopèdia; neuropsicologia, i psicologia clínica.

Aquests centres estan adaptats per atendre les persones que desitgin iniciar un procés de recuperació, manteniment o convalescència, a través dels espais d’ingrés, ambulatori o atenció a domicili. També compten amb un equip mèdic altament especialitzat en neurorehabilitació, amb serveis de medicina física i rehabilitació, neurologia, psiquiatria i neurocirurgia.

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

02:43