MIFAS i l’Ajuntament de Palamós recorren els carrers del municipi per veure l’accessibilitat

30/10/2017

La trobada ha servit per valorar les necessitats que calen implementar al municipi per a suprimir barreres arquitectòniques.

Aquest matí diversos representants polítics i tècnics de l’Ajuntament de Palamós han participat a la jornada de sensibilització sobre barreres arquitectòniques que ha tingut lloc al municipi i que ha estat organitzada per Grup MIFAS.

Aquesta trobada ha consistit bàsicament a fer el recorregut en cadira de rodes que s'ha iniciat a la biblioteca municipal "Lluís Barceló i Bou", ubicada al parc dels Països Catalans, i que ha passat per diversos carrers de la zona de l'Eixample.

El president del Grup MIFAS, Albert Carbonell; acompanyat del soci de l'entitat, Artur Altabàs; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el regidor de Brigada, Joan Barba; i diversos tècnics d'Urbanisme i via pública de l'Ajuntament de Palamós, han participat d'aquesta iniciativa que els ha permès viure en primera persona les dificultats amb les quals es poden trobar les persones usuàries de cadira de rodes o amb mobilitat reduïda.

Problemes amb desnivells en les entregues entre el gual de la vorera i la calçada, correcta ubicació d'aparcaments per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, voreres estretes o rampes amb desnivells elevats, han estat algunes de les dificultats amb les quals s'han trobat els participants d'aquesta activitat.

L’ajuntament té previstes tot un seguit de millores en el municipi, durant el 2018, a les que es tindrà en compte l’eliminació de les barreres arquitectòniques.