MIFAS estrena una aula sensorial al Centre de Dia Pere Llonch de Vilafant

10/10/2017

El mes de juliol, i gràcies a l’aportació econòmica del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad dins de la convocatòria de l’IRPF 2016, el Centre de Dia Pere Llonch de Vilafant va estrenar una aula d’estimulació multisensorial.

La finalitat d’aquesta aula és incrementar la qualitat de les activitats terapèutiques que es duen a terme al centre. Amb aquest nou espai, les persones usuàries poden estar exposades a estímuls controlats i així interactuar amb el medi a través de l’estimulació dels seus sentits. La central possibilita la creació de mons interactius personalitzats en funció de les necessitats de cada persona i adaptar-se a diferents objectius terapèutics. A més, tot això es complementa amb d’altres elements que composen la sala com tubs de bombolles, cortina de dutxa de fibra òptica, un llit d’aigua i un ordinador central.

En aquest espai, es treballa a través de l'estimulació o la relaxació, i es distribueix en subespais o racons on es potencien els diferents tipus d'estimulació visual, tàctil, auditiva, corporal, vibratòria, gustativa, olfactiva, etc. Així mateix, aquest espai es dissenya per tal d'ajudar a créixer, desenvolupar capacitats i permetre l'obertura de les persones al món de les sensacions i les emocions.

Cal recordar que projectes com aquest es duen a terme gràcies a l’aportació del contribuent que cada any, decideix a què vol destinar els seus impostos a l’hora de realitzar la declaració de la renta. En concret, marcant la casella “Fines Sociales”, el 0,7% de l’IRPF es destina a la realització de programes que duen a terme les entitats socials que lluiten contra l’exclusió social.