MIFAS elabora un estudi per comprovar el nivell d'adaptació de les botigues de Girona

12/05/2014

El Grup MIFAS ha elaborat un estudi amb el nom “Jo també vull ser client” per comprovar i donar a conèixer els establiments i comerços que són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda a la ciutat de Girona.

L’estudi, que es va iniciar el desembre de 2013, va sorgir de les dificultats en què es troben les persones amb mobilitat reduïda per accedir als comerços de proximitat.

Així doncs, mitjançant la col•laboració de vuits alumnes de diferents estudis universitaris de la Universitat de Girona, es va iniciar un treball de camp en què es van visitar in situ tots els comerços de proximitat de la ciutat i es va valorar si són accessibles, practicables (graó de 1-1,5 cm) o inaccessibles.

El resultat és que de 606 botigues visitades, 82 són practicables, 156 s’hi pot accedir, 368 són inaccessibles.

Aquesta és la primera fase de l’estudi que conté establiments comercials d’alimentació, animals, art, botigues ecològiques, carnisseries, complements, discos i partitures, esports, fleques, floristeries, gelateries, il•luminació, llibreries, mobles, mobles de bany, mobles de cuina, pastisseries, peixateries, roba, roba infantil, sabateries i supermercats.

En una segon fase, s’estudiaran comerços d’altres tipus.

Pengem l’estudi ja finalitzat i el catàleg de botigues accessibles de la ciutat de Girona.

Facilitem també una adreça electrònica de contacte per tal que les persones interessades puguin comunicar els canvis o possibles correccions per tal de mantenir actualitzat el nostre estudi: aguillen@mifas.cat

Power point estudi botigues
Catàleg de botigues amb accés persones amb mobilitat reduïda

 

Comentaris