MIFAS dona suport a la concentració de protesta per les retallades de la Generalitat als CETs

28/09/2017

La concentració es va dur a terme ahir al davant del departament de Treball en què hi van participar entitats del sector de la discapacitat física, orgànica i sensorial, acompanyades de treballadors i responsables dels CETs.

Ahir dimecres, representants del col·lectiu de persones amb discapacitat es van manifestar al davant del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per protestar sobre les noves polítiques del Govern envers les subvencions als Centres Especials de Treball, que estan posant en perill la viabilitat de molts d’ells i l’exercici del dret al treball de prop de 7.000 persones amb discapacitat.

Les entitats convocants han estat la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) i ECOM (on MIFAS hi està representada), AECEMCO Catalunya, FEACEM Catalunya, FESOCA, AECEMFO, Cocemfe Catalunya i Asescat.

Les retallades que ha aplicat el Govern afecten directament a les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial, ja que actualment aquest només garanteix la subvenció del 50% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) que estableix la llei per als treballadors amb discapacitat amb especials dificultats, cosa que exclou la majoria de les persones amb discapacitat física, sensorial i orgànica i va en contra de la norma, que estableix ajuts per a totes les persones amb discapacitat, amb independència del grau d'afectació.

La concentració, que duia per lema “Les vostres retallades, el nostre atur”, ha comptat amb el suport dels diputats del Partit Socialista, Ciutadans i Partit Popular.

Les entitats han demanat també el pagament immediat de les quantitats pendents, que estan posant al límit les economies de milers de famílies de persones amb discapacitat.

  • Foto: FECETC