MIFAS celebra que el Govern revisi els diners de butxaca dels usuaris de Residència

26/05/2016

Les persones amb discapacitat física beneficiàries d’un servei residencial passaran de tenir de 199,19€ a 398,39€ mensuals de diners de butxaca.

MIFAS celebra que finalment i després de molts mesos de lluita, s’hagi desencallat un dels temes més candents dels darrers temps pel que fa al col·lectiu de persones amb discapacitat, el copagament aplicat a les persones amb discapacitat física beneficiàries de servei residencial.

Ahir, ho va anunciar en la constitució del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont acompanyat de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. El Govern va avançar que s’ampliaran els diners de butxaca mensuals que es deixa a les persones beneficiàries de Residències de discapacitats físics, passant de 199,19€ a 398,39€.

El col·lectiu de persones amb discapacitat reivindicava un augment dels diners de butxaca ja que considerava que amb 199,19€ mensuals la seva situació econòmica era insuficient i els deixava en uns situació de vulnerabilitat  i amb greus dificultats per integrar-se a la societat.

Aquesta és un rectificació molt important que demostra la força del col·lectiu quan aquest està unit.

Tot i que és una molt bona notícia, ara caldrà estar atent per si es segueix tenint en compte el patrimoni personal i alhora per veure si aquest nou import serà amb efectes retroactius o no.

Comentaris