MIFAS atén 65 persones en el seu programa d’atenció psicològica

07/03/2022
MIFAS

Des de l’inici del projecte, al març del 2021 fins a la seva finalització, al març de 2022 s’han atès un total de 65 persones amb discapacitat física de manera directa i 35 membres de les seves famílies.

El setembre de 2020, MIFAS va posar en marxa el Servei d’Atenció Psicològica gràcies a la Fundació “la Caixa” amb l’objectiu principal d’oferir acompanyament psicològic a aquelles persones sòcies de l’entitat que ho sol·licitessin.

Donada la demanda i la necessitat detectada, el març del 2021 i fins al març d’enguany, la Fundació “la Caixa” ha seguit apostant per aquest servei per poder ampliar el nombre de persones ateses i també les seves famílies. Concretament, durant aquest període,  el servei ha atès un total de 65 persones de manera directa i 35 membres de les seves famílies.  S’han treballat diversos aspectes, entre ells aprendre a gestionar les emocions relacionades amb l’acceptació de la discapacitat, l'apoderament i la millora de l'autoestima, promoure la seva autonomia, saber preveure l’aparició de simptomatologia relacionada amb la depressió i l’ansietat, entre d’altres.

Per a la realització d'aquest projecte s'ha comptat amb una psicòloga amb experiència en atenció a persones amb discapacitat i amb formació i expertesa en la metodologia de la Teràpia Breu. També, s'ha comptat amb una treballadora social a jornada parcial que ha realitzat les funcions de derivació i seguiment de casos conjuntament amb la psicòloga del servei.