MIFAS aporta els dos agents cívics encarregats de promoure hàbits de civisme a Palamós

25/05/2016

Aquest matí, l’ajuntament de Palamós ha presentat el projecte d’implementació de la unitat d’agents cívics a la població. El servei es posarà en marxa l’1 de juny i donarà feina a dues persones amb discapacitat física.

És la primera vegada que l’ajuntament activa un servei d’aquest tipus amb l’objectiu de promoure hàbits de civisme i convivència a l’espai públic.

Grup MIFAS ha estat l’empresa adjudicatària d’aquest servei i és la que aporta els dos agents cívics. Totes dues persones tenen una discapacitat física i seran les encarregades d’informar els ciutadans principalment de les Ordenances de convivència ciutadana a l’espai públic, la de residus i neteja viària, la reguladora de la via pública i la de tinença d’animals.  Els dos agents que formen part d’aquesta nova unitat han rebut formació per conèixer les normatives que hauran de fer respectar així com per conèixer el funcionament del mateix ajuntament.

A la presentació hi ha estat present, l’alcalde de Palamós, Sr. Lluís Puig, qui explicat que es valorarà l’efectivitat d’aquesta nova unitat per tal de considerar la seva continuïtat de cares a l’any vinent, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Obra Pública, Habitatge i Activitats, Sr. Jordi Pallí, la regidora de Recursos Humans, Organització, Atenció Ciutadana i Participació, Sra. Maria Puig, el cap de la Policia Local, Sr. José Luís Sancho, el president de MIFAS, Sr. Albert Carbonell i els dos agents cívics. Carbonell ha mostrat la seva satisfacció de poder participar en aquesta prova pilot perquè permet inserir laboralment persones amb discapacitat física. Ha remarcat també que els guanys de l’activitat es reinverteixen a la Fundació MIFAS que gestiona dos centres de dia i una residència.

Comentaris