MIFAS aconsegueix la integració laboral de 312 persones amb discapacitat durant el 2020

03/02/2021
MIFAS

Una xifra menys optimista que l’any 2019, ja que suposa un 29% menys d’insercions.

El Servei d’Integració Laboral de la Fundació MIFAS ha tancat l’any 2020 amb la integració laboral de 312 persones amb discapacitat física, 193 a l’empresa ordinària i 119 en treball protegit.

Al 2020, la borsa comptava amb un total de 1.126 persones inscrites en recerca activa de feina. Malgrat la situació de pandèmia, que va comportar el tancament presencial del servei durant set setmanes, des de MIFAS es va fer seguiment i atencions individualitzades per resoldre dubtes i continuar amb les accions d’orientació. En concret i durant l’any es van fer 1.375 atencions presencials, a 680 persones i 9.889 atencions telefòniques o virtuals a totes les persones inscrites a la borsa.

D’altra banda, des del mateix servei s’han organitzat 22 accions formatives en dos formats, presencials i online, on hi ha participat un total de 149 persones. L’objectiu d’aquestes formacions és millorar les oportunitats laborals i les competències de les persones participants.  S’han treballat competències i habilitats com el treball en equip, l’empatia, la puntualitat, la responsabilitat i el compromís.

Pel que fa a la captació d’ofertes laborals, s’han prospectat 382 empreses i s’han gestionat 397 places laborals, de les quals s’han pogut cobrir un 78% de les places. Un equip de prospecció visita les empreses i, a banda de captar ofertes, ofereix assessorament en el compliment de la Llei General de la Discapacitat, en la gestió de Mesures Alternatives i en la informació sobre avantatges i incentius econòmics per a la contractació de persones amb discapacitat

Així doncs, el Servei d’Integració Laboral de MIFAS tanca el 2020 amb una xifra menys optimista que l’any anterior, aquesta ha disminuït un 29% les insercions respecte al 2019. Un dels factors que fet baixar aquesta xifra ha estat la dificultat a l’hora de fer prospecció a les empreses i per tant, a l’hora de captar ofertes laborals. No obstant, el servei d’integració de MIFAS ha doblat els esforços humans i s’ha reinventat per atendre i seguir al costat de les persones que més ho necessitaven, tot i el tancament per la pandèmia. 

Recordem que el Servei d’Integració Laboral de MIFAS té un programa, el Portal de la Feina, que es gestiona amb fons propis de l’entitat i que atén 800 persones i altres programes subvencionats per ens públics i/o privats on s’hi atenen 326 persones.

  • Treballadora de Grup MIFAS fent el control de la zona blava de Palamós

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

01:14