Marta Casacuberta inaugura el Curs de Dinamitzador en Turisme Accessible

16/10/2012

Marta Casacuberta, Coordinadora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya de Girona i Pere Tubert, President de MIFAS, han donat inici al Curs de Formació de Dinamitzador en Turisme accessible.

El curs l'organitza l’Associació MIFAS. Per poder-lo realitzar, MIFAS ha rebut el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Departament d'Empresa i Ocupació.

Un total de 12 alumnes d’entre 20 i 35 anys en situació d’atur i donats d’alta com a demandants d’ocupació a l’Oficina de Treball, han iniciat avui les classes teòriques amb l’objectiu que adquireixin competències per planificar, organitzar i desenvolupar activitats, rutes, excursions, etc.. adreçades a grups de persones amb o sense discapacitat, així com qualsevol col•lectiu que tingui mobilitat reduïda, com ara, la gent gran.

El curs té una durada de 200 hores dins de les quals se’n contemplen 150 de teòriques, impartides per professionals de MIFAS, professionals experts en turisme i barreres arquitectòniques i persones amb mobilitat reduïda que vindran a explicar les seves experiències personals. Les 50 hores restants seran de pràctiques i es realitzaran a empreses del sector del turisme.

El ventall de sortides professionals poden ser: hotels de totes les categories turístiques, estructures vocacionals de diverses dimensions (albergs, campaments, cases rurals, cases de colònies...), centres d’integració social, centres de difusió cultural, esportius, educatius i del benestar social, empreses de serveis turístics, empreses d’activitats de lleure entre altres.

El curs que és un pla pilot creat i impartit per primera vegada des de la Fundació MIFAS, pretén tenir continuïtat en properes edicions per tal de tenir una borsa de professionals especialitzats en el sector. La riquesa turística de les comarques gironines, permet que aquestes persones puguin accedir al món laboral dins d’aquest camp.

A l’acte d’inauguració s’ha comptat també amb la presència del Sr. Jaume Marin, Cap de Màrqueting i laSra. Ingrid Casado, Marketing and Promotion, ambdós membres del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona.

Comentaris