La participació de MIFAS en la I Jornada Solidària de l’ISPC va apropar l’alumnat a la realitat social de les persones amb discapacitat

29/02/2024
MIFAS

El 27 de febrer, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya va obrir les seves portes per compartir experiències amb 26 entitats socials. Una jornada emmarcada, per primer cop, en El Curs de Formació Bàsica de Policia.

El passat dimarts 27 de febrer es va celebrar la ”I Jornada Solidària, projecte social de l’ISPC” i es van dur a terme diferents activitats amb la participació de tots i totes les aspirants del curs de formació bàsica de policia. Una jornada emmarcada, per primera vegada, en el curs de formació bàsica per a policies (CFBP). Van compartir tot tipus d’experiències i vivències amb persones usuàries de les 26 entitats socials que hi van col·laborar.

Josep Planiol, caporal de la PG-ME jubilat i membre de la Junta Directiva del Grup MIFAS, va participar a quatre taules rodones per explicar a l’alumnat la importància del paper de la policia en la defensa i la protecció dels drets del col·lectiu de persones amb discapacitat. A les aules es van explicar els diferents serveis de l’entitat i es van aportar pautes bàsiques sobre com tractar les persones amb discapacitat, detectar conductes incíviques i com intervenir al respecte.

A més, es van dur a terme dues activitats de sensibilització simulant un recorregut en cadira de rodes, en el qual tots i totes les estudiants van poder viure en primera persona el que representa desplaçar-se d’aquesta manera. L’objectiu d’aquestes activitats era agafar consciència de les dificultats que té una persona usuària de cadira de rodes, en el seu dia a dia, al carrer.

Va ser una jornada solidària molt necessària i innovadora, organitzada per primera vegada a l’ISPC amb la col·laboració de la Fundació Mossos d’Esquadra, i en motiu del Dia Mundial de les Organitzacions No Governamentals (ONG).

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

19:12