La Constitució Espanyola s'actualitza per reforçar la inclusió del col·lectiu de les persones amb discapacitat.

27/05/2024
MIFAS

El 17 de febrer, una reforma de la Constitució ha vist la llum al Boletín Oficial del Estado, obtenint un suport ampli i unànime per part de les Corts Generals, fent referència a la terminologia de les persones amb discapacitat.

Aquesta revisió ha reescrit l'article 49 per abordar de manera més precisa i respectuosa els drets i les necessitats de les persones amb discapacitat a Espanya.

El canvi més notable és l'ús del terme "persones amb discapacitat", substituint el menys inclusiu "discapacitats". A més, es fomenta la "inclusió social" com a objectiu fonamental, en lloc de la "integració social", una modificació que reflecteix el canvi de paradigma cap a una societat més inclusiva i igualitària.

Aquesta actualització no només reflecteix els canvis en la percepció i el tracte de les persones amb discapacitat a Espanya, sinó que també està en consonància amb els estàndards internacionals, com la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, ratificada per Espanya el 2007.

"Aquesta reforma constitucional marca un pas gegantí cap a una societat més justa i equitativa per a tothom", declara el President del Govern. "És un recordatori del nostre compromís com a país amb els valors de respecte, inclusió i dignitat per a totes les persones".

Aquesta notícia ha rebut una àmplia acceptació tant nacional com internacional, amb elogis per part d'organitzacions de drets humans i grups de defensa de les persones amb discapacitat, que celebren aquesta mesura com un pas positiu cap a la igualtat de drets i oportunitats.

Consulta la comunicació oficial aquí:

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

14:47