Jornada 30-nov | Noves tendències en l’alimentació del pacient amb disfàgia - Smoothfood

05/11/2018
MIFAS

Es durà a terme al nostre Centre d’Atenció Integral de Girona per informar sobre les noves dietes adaptades que ens milloren la qualitat de vida del pacient amb disfàgia.

El proper divendres 30 de novembre a les 16:00 h, organitzem una jornada informativa sobre noves tendències en l’alimentació del pacient amb disfàgia al nostre Centre d’Atenció Integral MIFAS de Girona, a càrrec de la logopeda Eva Fitó i la Dra. Marisa Garcia en col·laboració amb l’empresa Smoothfood, que ens cedeix alguns dels seus productes per ensenyar i poder fer alguna petita mostra pels assistents.

Està dirigida a afectats, cuidadors i/o familiars d’afectats per disfàgia secundària a lesions cerebrals (ictus, demència, malaties neurodegeneratives, ), a diferents tumors de cap i coll (ja sigui per la cirurgia i/o pel tractament) o a l’envelliment. Degut a les dificultats per menjar i/o beure amb normalitat s’hauran d’adaptar les seves dietes, els aliments i/o els líquids  mitjançant triturats.

La disfàgia orofaríngia és un símptoma que pot esdevenir greu en la persona que el pateix, ja que l’alteració en les fases de la deglució pot produir ennuegaments, penetracions i/o aspiracions en la via aèria. Si no s’adapta la dieta es pot produir desnutrició, deshidratació, infeccions respiratòries, pneumònies, ofec i fins i tot la mort.

Els principals objectius d’aquesta jornada són la sensibilització i conscienciació sobre la disfàgia, l’exposició de les diferents textures i consistències i donar a conèixer les noves tendències en la presentació dels aliments per contribuir a la seva millora.

És per això que us volem presentar l’empresa Smoothfood, pionera en la creació d’una nova forma de nutrició.  Us oferim l’oportunitat de conèixer els seus productes i provar algun d’aquests que podrien millorar la qualitat de vida de les persones amb disfàgia com, per exemple, gelificacions segures amb forma i gust del que es menja normalment, i així, poder deixar de banda el típic puré; espessidors que es poden utilitzar en calent i espumes airejades per quan l’alimentació oral no és possible.

Una jornada molt interessant i innovadora on creiem que val la pena assistir per a conèixer noves opcions en el camp de la disfàgia, que pot ajudar a millorar la dieta adaptada als gustos i preferències de cada persona.

PROGRAMA:

  • Deglució normal. Breu introducció anatòmica i fases de la deglució.
  • Disfàgia orofaríngia. Què és. Símptomes i signes.
  • Recomanacions per una deglució segura.
  • Presentació del concepte Smoothfood i dels seus productes.

Jornada gratuïta | Places limitades

DIA:  Divendres 30 de novembre de 2018
HORA: 16:00h a 18:00h
LLOC: Centre d’Atenció Integral MIFAS| Carrer Empúries, 31 baixos | 17005 Girona

O bé:

Oficines centrals de MIFAS
Alexandra Alfonso
972 41 40 41
aalfonso@mifas.com
www.mifas.com