GiroPark donarà feina a 10 persones per al control de les zones d'estacionament regulat de Palamós

28/08/2020
MIFAS

Per a aquesta adjudicació, GiroPark ha hagut de competir amb empreses mercantils amb ànim de lucre, ja que el concurs no preveia cap clàusula Social que afavoreix els Centres Especials de Treball.

El Centre Especial de Treball GiroPark, pertanyent al Grup MIFAS, ha guanyat el concurs públic per gestionar les zones d’estacionament amb horari limitat, de Palamós.  Amb aquest servei,  gestionarà quatre anys més, prop d’un miler de places d’aparcament entre zones blaves, verdes i vermelles i donarà feina a 10 persones amb discapacitat física.

El contracte es preveu iniciar aquesta tardor i s’allargarà durant els propers dos anys, més dos de prorrogables.

Les prop de 1.000 places d’estacionament tarifat estan repartides pel municipi, en concret al barri de la Platja, al sector Palamós Millora i a l’Arbreda. El control el duran a terme 10 persones amb discapacitat física, totes elles sorgides de la Borsa Laboral que gestiona MIFAS.

La novetat d’enguany és que GiroPark aportarà tot el seu coneixement, però el 100% de la recaptació anirà íntegrament per l’Ajuntament de Palamós.

Per poder mantenir la gestió del contracte, GiroPark ha hagut de competir amb empreses mercantils amb ànim de lucre, algunes de les quals cotitzen a l’IBEX 35, ja que en el plec del concurs no s’ha inclòs cap tipus de clàusula social que afavoreixi la contractació responsable.

GiroPark ha hagut de fer la millor proposta econòmica a la baixa, farà inversions per valor d’uns 200.000€, i assumirà tots els costos de funcionament, nòmines i de gestió, a canvi rebrà una retribució per prestar tots aquests serveis durant els anys de vigència del contracte.

MIFAS remarca la dificultat de competir amb grans empreses, i en concursos on exclusivament s’ha d’oferir el preu més baix, i puntualitza que el seu valor afegit en la prestació de serveis públics és que els guanys retornen a les persones amb discapacitat a través dels seus serveis i promou l’ocupació de persones amb dificultats al món laboral. Per això defensa la necessitat d’aplicar clàusules socials i/o contractes reservats a CET, i així donar compliment a la nova Llei de Contractes del sector públic, que preveu que s’han de reservar per Llei un mínim de contractes a favor de Centres Especials de Treball per tal de fomentar la contractació socialment responsable, com sí que estan portant a terme en els darrers temps alguns Ajuntaments com els de Salt, Santa Coloma de Farners o Barcelona.

Actualment, l’entitat compta amb més de 5.300 persones associades de les comarques gironines i dona feina a prop de 400 persones a tot el grup.

Grup Mifas

En línia

Grup Mifas

Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, amb què podem ajudar-te?

21:39