Fem activitats gratuïtes a la Biblioteca Comarcal de Blanes, t’hi apuntes?

22/09/2021
MIFAS

MIFAS participa amb el projecte Promocionem la cultura, fomentem la lectura de la Biblioteca Comarcal de Blanes i programa cinc activitats adreçades a la societat blanenca.

Durant tot el mes d’octubre, MIFAS serà molt present al municipi de Blanes gràcies al projecte Promocionem la cultura, fomentem la lectura promogut per la Biblioteca Comarcal de Blanes. El projecte té com a objectiu apropar les entitats del municipi a la Biblioteca per tal de dinamitzar i promoure la cultura i la lectura.

La participació de MIFAS consisteix en la programació de cinc activitats pensades per a tots els públics amb l’objectiu de donar a conèixer els valors de l’entitat i el col·lectiu de persones amb discapacitat.

També, durant tot el mes i al hall de la Biblioteca hi haurà una exposició fotogràfica sobre la discapacitat, amb fotografies d’Oriol Leza, treballador de l’entitat.

Totes les activitats es fan amb inscripció prèvia a la mateixa Biblioteca.

PROGRAMACIÓ:

Dimarts 5 d’octubre, 18:30h

Taller de lectura creativa del conte “El gran circ iris”, a càrrec de Berni Pajdak, autora.

Descripció:

Lectura del conte, treball de la comprensió lectora, realització d’activitats per treballar l’empatia, la sensibilització, la integració social, l’autoestima, les emocions i els valors.

Per a nens i nenes d’entre 6 i 10 anys.


Divendres 8 d’octubre, 19:00h

Taller Parlem d’emocions, a càrrec de M. Jesús Herrera, psicòloga i delegada de MIFAS Blanes.

Descripció:

Breu presentació de què són les emocions, on es localitzen, tipus, causes i conseqüències. Donarem eines per arribar a ser capaços de reconèixer els nostres sentiments i emocions i els dels que ens envolten. Però no sols això, també a manejar aquests sentiments i emocions en cada context o situació. 

Per a tots els públics.


Dijous 14 d’octubre, 19:00h

Taller Mandales: meditació activa, amb Ana Verdón i Rosa Collado, col·laboradores de la delegació de MIFAS Blanes.

Descripció:

Presentació de què són les mandales, el significat dels colors que s’utilitzen i la seva funció terapèutica. Aprendrem a fer mandales amb fils i llanes de colors i seran una eina de creativitat, concentració, meditació, contemplació, relaxació i activador d’energies positives.

Per a tots els públics.


Dilluns 18 d’octubre, 19:00h

Taller Viure amb una discapacitat física,  a càrrec de Xavier Terradas, soci i col·laborador de MIFAS.

Descripció:

Xerrada a càrrec d’una persona que va tenir un accident de motocicleta i que, com a conseqüència, és usuària de cadira de rodes. La xerrada té com a objectiu donar a conèixer diversos aspectes sobre la discapacitat física, a través de l’experiència personal. De com adaptar-se a una nova situació i dels obstacles amb els que els troba en el seu dia a dia una persona usuària de cadira de rodes.

Per a tots els públics.


Dijous 21 d’octubre, 19:00h

Jornada: Discapacitat física, integració social i laboral, a càrrec d’Isabel Gómez, psicòloga i orientadora laboral del Servei d’Integració Laboral del Grup MIFAS i Anna Brasas, Treballadora Social del Grup MIFAS.

Descripció:

Sessió informativa per parlar dels conceptes d’inserció social i laboral de les persones amb discapacitat. Informació sobre la tràmits administratius, acompanyament en el procés d’inserció i serveis per a la millora de l’autonomia i la salut.

Per a tots els públics.

Des d'aquí donem les gràcies a la Biblioteca Comarcal de Blanes per oferir-nos aquest espai i ajudar-nos amb la nostra tasca de sensibilització de la societat envers el col·lectiu de les persones amb discapacitat.